terug

Ethische code bij inzenden World Press Photo

screenshot-website-worldpress-photo2
Fotografen die willen deelnemen aan de World Press Photo wedstrijd dit jaar moeten ervoor zorgen dat hun foto’s voldoen aan de nieuwe Ethische Code van de World Press Photo. 
Deze code is opgezet om duidelijkheid te geven over wat wel en niet is toegestaan. De code betekent in het kort dat de beelden een nauwkeurige en eerlijke weergave van het moment moet zijn zodat het publiek niet wordt misleid. De nieuwe richtlijn richt zich niet alleen op het veranderen van de beeldinhoud door fotobewerkingen maar vereist van de beeldmakers ook accurate captions en een eerlijke voorstelling van de context. Dat wil zeggen dat het niet is toegestaan om beelden te ensceneren of om het moment aan te sturen.
Schermafbeelding 2015-11-26 om 13.56.31
“Fotografen moeten zich bewust zijn van hun invloed door hun aanwezigheid en zich niet laten verleiden om beelden of momenten te ensceneren voor een mooie krachtig beeld”.
De volledige Ethische Code en de wedstrijd reglementen zijn te lezen op de website van World Press Photo (in het engels). De fotowedstrijd is vanaf 2 december geopend voor inzendingen.
 


Bekijk ook deze items