terug

Vernieuwd: handboek voor natuurfotografie

Het Handboek Natuurfotografie is compleet vernieuwd, met extra foto’s en informatie. Toch is het nog steeds lekker compact en overzichtelijk gebleven, zodat je niet wordt overspoeld met informatie.

Steve Art
© Steve Art via pexels

Praktische gids

De praktische gids laat zien dat natuur dichtbij huis begint en hoe je daar boeiende beelden van maakt. Concrete opdrachten moedigen je aan om meteen het veld in te gaan. Dit complete handboek behandelt naast de technieken, apparatuur en instellingen en (veld)biologische kennis, ook originele, creatieve tips en inspiratie voor het ontwikkelen van een artistieke visie. Dit vind je in het Handboek natuurfotografie:

  • De camera (cameratypen, belichting, etc.)
  • Uitrusting en hulpmiddelen
  • Beeldende principes (kijktechnieken, compositie etc.)  
  • Artistieke visie (originaliteit, (veld)biologische kennis, experimenteren)
  • Werkwijze buiten (onderzoek, planning, het weer, landschap, dag en nacht, planten, dieren en gedrag, natuurfenomenen etc.)
  • Workflow (beeldscherm, back-up, software, archivering, beeldselectie en -bewerking etc.)
  • Wat doe je met je foto’s? (Beoordelen, bespreken, presenteren, publiceren etc.)
  • Fotografie op reis (tips voor handbagage, zelf regelen of georganiseerd etc.)
  • Wat voor type natuurfotograaf ben jij?

Over de auteurs

Bart Siebelink en Edo van Uchelen zijn twee gedreven biologen en ervaren natuurfotografen die hun kennis en enthousiasme graag delen.

Bart Siebelink is ecoloog en fotografeert natuur met een sterk filosofische en kunstzinnige inslag. Hij geldt als een van de beste fotografiecoaches op het gebied van creatieve verdieping.

Edo van Uchelen is bioloog en natuurfotograaf. Hij woont aan de rand van het Nationaal Park Drents Friese Wold, waar hij een privénatuurterrein heeft gerealiseerd. Hij verhuurt er een fotohut en organiseert workshops.

Praktische informatie

TitelHandboek Natuurfotografie
AuteurBart Siebelink & Edo van Uchelen
UitgeverKNNV Uitgeverij
Uitvoering312 p., 17 x 24 cm, full colour, paperback
ISBN9789050119382
Prijs€ 32,95
Tagsnatuurfotografie, praktijkgids voor natuurfotografen, landschapsfotografie, macrofotografie, microfotografie, onderwaterfotografie, fotoapparatuur, vogelfotografie, fotografietips

Bekijk ook deze items