terug

SWPA 2016 expositie in Hotel Droog Amsterdam

Rhino by Maroesjka
Rhino by Maroesjka

Sony opent van 16 tot 30 mei 2016 een speciale Sony World Photography Awards (SWPA) expositie in Hotel Droog Amsterdam. Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de winnende foto’s van de negende SWPA editie. Naast de internationaal bekroonde beelden zijn foto’s van de reeds onthulde Nederlandse SWPA winnaar Max van Son te bezichtigen.

De SWPA winnaars van 2016 worden bekendgemaakt tijdens een gala op 21 april in Londen. Dit jaar omvat de wedstrijd 230.103 foto’s uit 180 landen en wordt in de volgende categorieën gejureerd: Architectuur, Kunst & Cultuur, ‘Enhanced’, ‘Low Light’, Natuur & Dier, Panorama, Mensen, Glimlach, ‘Split Second’ en Reizen.

Nederlandse winnaar Sony World Photography Awards

De foto van Max van Son uit Amsterdam wordt eveneens worden getoond tijdens de expositie. Vorige maand werd bekend gemaakt dat Van Sons foto “Late Afternoon Fight” de ‘Netherlands National Award’ heeft gewonnen. Van Son is architect en bekend als fotograaf. Hij wint met deze prijs een Sony α7RII systeemcamera.

Negende editie Sony World Photography Awards

De Sony World Photography Awards (SWPA) zijn aan hun negende editie toe en bekronen jaarlijks ’s werelds beste hedendaagse fotografen in diverse genres. De wedstrijd, die openstaat voor fotografen van elk niveau, is een referentie in de fotografiewereld die zowel nieuw talent als gevestigde kunstenaars aantrekt. De internationale jury’s van de awards bestaan uit befaamde deskundigen en de wedstrijd biedt niet alleen de winnaars, maar ook de fotografen op de shortlist bijzonder veel aandacht, geloofwaardigheid en erkenning. Editie 2016 heeft opnieuw records gebroken, met 230.103 deelnemende foto’s uit 180 landen, wat de positie bevestigt van de Awards als de grootste fotografiewedstrijd ter wereld.

 

Bezoekersinformatie SWPA expositie Hotel Droog Amsterdam

Hotel Droog Amsterdam is gevestigd aan de Staalstraat 7B. De expositie is van 16 – 30 mei dagelijks geopend van11.00 – 18.00 uur (m.u.v. donderdag 19 mei, dan is de expositie vanwege een besloten evenement geopend van 11.00 tot 13.00 uur).


Bekijk ook deze items