terug

Vijfde editie van FOTOGASTEN

a32f21d3-b278-49d5-8f06-4b4e19ac8314

FOTOGASTEN #5 MET O.A. KARIN SWERINK EN MATTIJS VAN BERGEN

Op donderdagavond 29 oktober vindt de vijfde editie van FOTOGASTEN plaats: een live talkshow met interviews, beeldfragmenten, muziek, dans en poëzie.
Dit keer staat de avond geheel in het teken van fotografie en fashion. Aanleiding hiervoor zijn de tentoonstellingen Horst P. Horst | Photographer of Style en Mattijs van Bergen | Photo to Fashion.
Speciaal voor deze avond heeft het museum de volgende tafelgasten uitgenodigd: Karin Swerink (hoofdredacteur van Vogue NL), zal spreken over de modefotograaf Horst P. Horst, wiens foto’s ontelbare keren op de cover van Vogue pronkten. In welke mate is hij bepalend geweest voor de populariteit van het merk Vogue?
Het duo Petrovksy & Ramone (fotografen) ontvangt internationaal veel waardering voor hun experimentele modefotografie. Wat zijn hun inspiratiebronnen? Zijn deze te vinden in de modefotografie of (ook) daarbuiten?
De grens tussen mode- en kunstfotografie lijkt steeds meer te vervagen. Susanna Brown (curator V&A Londen), Milou van Rossum (modejournalist bij NRC), en Mattijs van Bergen (modeontwerper) zullen dieper ingaan op dit onderwerp. Wat betekent deze verschuiving voor de beleving van de mode-ontwerpen en de waardering van de modefotografie?
Een leerzame intermezzo wordt dit keer verzorgd door de historicus Dirk Jan List, die ons in een mini-college op de hoogte brengt van de misvattingen die bestaan rondom het korset. Daarnaast zal het dansgezelschap SKVR Dansmakers een choreografie tonen, geïnspireerd op het werk van Horst P. Horst.
Saskia van Stein (artistiek directeur van NAiM/Bureau van Europa in Maastricht) zal de presentatie van deze Fotogasten op zich nemen. 

ENTREE:
9 euro (TICKETS VIA FOTOMUSEUM)

DATUM:
29 oktober 2015
TIJD:
20.00 – 22.00 uur

LOCATIE:
Lantarenvenster
Otto Reuchelinweg 996
Rotterdam


Bekijk ook deze items