Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Unseen Photo Fair 2016

Unseen Photo Fair (c) Tsuyoshi Yamada
Unseen Photo Fair – Foto Tsuyoshi Yamada

In Amsterdam vindt in september de vijfde editie van Unseen plaats, de internationale fotografiebeurs met fotofestival gericht op nieuwe fotografie. Meer dan vijftig galeries zijn op Unseen vertegenwoordigd met nieuw werk van ruim 150 kunstenaars. In 2015 kwamen ruim 20.000 bezoekers op de beurs en het festival af. 

Een week voordat de beurs op het Westergasfabriekterrein opent start de tweede editie van het Unseen Festival. Dit festival speelt zich af in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Tien dagen lang worden in deze wijk op verschillende plekken diverse tentoonstellingen en activiteiten gehouden.

Unseen Photo Fair vindt plaats op het Westergasfabriekterrein van 23 tot 25 september. Op de Fair is werk te zien van gevestigde namen zoals Isaac Julien, Anton Corbijn, Antoine d’Agata en Zanele Muholi, maar er wordt ook ruimte geboden aan onbekend talent. De beurs is bovendien een belangrijke plek voor discussie, dialoog en de uitwisseling van creatieve ideeën. Er is een gevarieerd programma met lezingen, debatten en een boekenmarkt, waar professionals en geïnteresseerden uit de internationale fotografiewereld elkaar ontmoeten.

Unseen Photo Fair (c) Marcel Einerhand
Unseen Photo Fair – Foto Marcel Einerhand

Campagne-kunstenaars: Christto & Andrew
Elk jaar geeft Unseen een getalenteerde kunstenaar de opdracht om het jaarlijkse campagnebeeld te maken. Dit jaar is het kunstenaarsduo Christto & Andrew gekozen. Christto Sanz & Andrew Weir (1985, Puerto Rico, 1987, Zuid Afrika) kregen de opdracht de campagnebeelden te maken die in de komende maanden worden gelanceerd. Het duo maakt gestileerde en kleurrijke beelden waarmee zij de constructie van identiteit in de huidige maatschappij onderzoeken en visualiseren. Eerder werd het campagnebeeld gemaakt door Viviane Sassen (2013) and Lorenzo Vitturi (2014). Meer informatie: www.unseenamsterdam.com.


Bekijk ook deze items