terug

The Photo Map: fotografieplattegrond Amsterdam

Op woensdag 28 oktober wordt in Huis Marseille The Photo Map gepresenteerd, een nieuwe plattegrond van Amsterdam waarop alle galeries, musea en andere instellingen die met (kunst)fotografie te maken hebben vermeld zijn. De gratis kaart is een initiatief van DuPho, Huis Marseille, Museum voor Fotografie en Kahmann Gallery. Hiermee slaan fotografie-instellingen in Amsterdam de handen ineen om alle plekken in de stad waar fotografie te beleven is evenredig onder de aandacht te brengen, onafhankelijk van grootte of populariteit.
85fcd3a7-fd88-4d33-9015-2fff663ed56c

Fotografiehoofdstad

Naast twee fotografiemusea (Huis Marseille en Foam) en de recent opnieuw geopende Philipsvleugel van het Rijksmuseum, kent Amsterdam een grote variëteit aan galeries, fotoboekenwinkels en andere instellingen die allen bijdragen aan de status als fotografiehoofdstad. Veel bezoekers komen specifiek naar de stad voor (kunst)fotografie. Voor hen is er nu een stadskaart die langs alle hotspots, groot en klein, leidt. Naast hun plaats op de plattegrond, toont The Photo Map ook de openingstijden, contactgegevens en het websiteadres van de locaties.
88be1210-d5a0-4e17-81a9-8e9a0b3f6dcb

Samenwerking 

De kaart is mogelijk gemaakt door deelnemende galeries en instellingen en zodoende vrij van reclame en gratis verkrijgbaar. Betalende deelnemers ontvangen een eigen versie van de plattegrond met op de achterzijde hun eigen beeld en informatie, maar andere bijzondere plekken voor fotografie in Amsterdam zijn ook gewoon op de kaart vermeld. Een algemene versie wordt bovendien breed worden verspreid in de stad. Door al deze locaties samen te brengen dient The Photo Map niet alleen als een gids voor fotografieliefhebbers in Amsterdam, maar vertegenwoordigt het ook een nieuwe samenwerking in de fotografiewereld. De fysieke plattegrond wordt binnenkort aangevuld met een website (photomap.amsterdam). Ook staat de volgende versie van de kaart reeds in de steigers, nieuwe locaties kunnen contact opnemen met The Photo Map voor meer informatie over deelname.


Bekijk ook deze items