terug

QUICKSCAN NL#02 in fotomuseum

In navolging van de succesvolle eerste editie legt het Nederlands Fotomuseum vijf jaar later opnieuw devinger aan de pols van de Nederlandse fotografie die nog steeds volop in beweging is: QUICKSCANNL#02.

Voor deze tentoonstelling worden vijftien tot twintig in Nederland werkzame fotografen geselecteerd metwerk dat in de meeste gevallen nog nooit eerder is getoond en niet ouder is dan twee jaar. De namen van deelnemende fotografen en kunstenaars aan QUICKSCAN NL#02 zijn: Laurence Aëgerter, Gwenneth Boelens Jan Dirk van der Burg, Anne Geene, Jan Hoek, Stephan Keppel,Kasia Klimpel, Sjoerd Knibbeler, Ola Lanko, Willem Popelier, Jannemarein Renout, Jan Rosseel,Collectief Salvo, Marleen Sleeuwits, Batia Suter, Elisabeth Tonnard en Mariken Wessels.

PB_QUICKSCAN

Signaleren van nieuwe trends

Net als bij de eerste editie draait het bij QUICKSCAN NL#02 niet zozeer om het scouten van jong enveelbelovend talent, maar ligt de focus op het tonen van vernieuwende manieren waarop fotografen, grafischontwerpers en beeldend kunstenaars het medium fotografie hanteren. Welke nieuwe wegen en nieuwemogelijkheden worden er door hen verkend? Welke nieuwe ontwikkelingen vallen er te bespeuren en watzouden deze kunnen betekenen?

In samenhang

Essentieel binnen het concept van QUICKSCAN NL is dat de fotografen en kunstenaars de ruimte krijgen omhun werk zowel inhoudelijk als wat vorm betreft naar eigen inzicht te presenteren. Dit resulteert in de meestuiteenlopende presentatievormen. Bij de tentoonstelling QUICKSCAN NL#02 verschijnt een publicatie in de vorm van een krant, rijk geïllustreerd en met een selectie van de belangrijkste vernieuwende fotoboeken door Frits Gierstberg, de samensteller van de tentoonstelling. De krant wordt vormgegeven door Hans Gremmen en uitgegeven door Fw:Books


Nederlands Fotomuseum Openingstijden

Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
www.nederlandsfotomuseum.nl

Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur
Zaterdag en zondag 11 tot 17 uur

 


Bekijk ook deze items