terug

Sony full-frame FE 50mm f1.4 ZA objectief

SEL50F14ZA_A

De nieuwe 50mm ZEISS Planar F1.4 is een standaard objectoef met hoogwaardige prestaties

Sony lanceert vandaag de nieuwe full-frame Planar T* FE 50 mm F1.4 ZA lens voor E-mount. (model SEL50F14Z).

De 50mm prime lens heeft een groot diafragma van maximaal F1.4, met hoog contrast en resolutie. Dit garandeert optimale prestaties op het volledige frame – van het centrum tot de hoeken – en bij alle diafragmaopeningen, zelfs met een volledige opening op F1.4. Dit objectief is gebouwd met geavanceerde AA (Advanced Aspherical) en ED (Extra-low Dispersion) glaselementen. Deze verminderen de sferische en chromatische afwijking. Dit gecombineerd met een ZEISS T* Coating die flare en ghosting tot het minimum beperkt en de helderheid van ZEISS oplevert. Het Planar-design staat garant voor een minimale vervorming.

Het grote diafragma van maximaal F1.4 verzekert een helderheid en snelheid die interieuropnamen bij zwak licht, nachtscènes en portretten ten goede komen. De circulaire opening van 11 bladen geeft een perfecte ‘bokeh’. Voor extra functionaliteit heeft de lens een diafragmaring met verstelbare AAN / UIT-schakelaar, een AF/MF-focusschakelaar en een stof- en vochtbestendig design.

De nieuwe lens is uitgerust met een ring drive SSM (Super Sonic wave Motor) systeem voor een efficiënte snelle, nauwkeurige en vrijwel geruisloze scherpstelling die bijzonder nuttig is voor het filmen.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe FE 50mm F1.4 ZA-lens is vanaf juli in de Benelux verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 1.800,- euro.

SEL50F14ZA_B SEL50F14ZA_C


Bekijk ook deze items