terug

ROTTERDAM.PHOTO 2016

Namens de samenwerkende partners kondigt More Productions de eerste editie van ROTTERDAM.PHOTO 2016 aan. Verschillende steden organiseren foto-man- ifestaties, waarom Rotterdam nog niet? Marcel Kollen nam de uitdaging aan om samen met een aantal partners Rotterdam.Photo 2016 op te zetten. Een festival voor de portretfotografie met ‘Identiteit’ als overkoepelend thema. Het festival lift mee met Rotterdam Art Week ( Art Rotterdam, Object Rotterdam en Contemporary Art ) om zo dé kunstbeursweek van Nederland neer te zetten.

© Spencer Murphy
© Spencer Murphy

Deliplein – ROTTERDAM.PHOTO 2016 zal plaatsvinden op het Deliplein, vlakbij de Nederlands Fotomuseum. Zeecontainers worden getransformeerd tot galeries met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, activiteiten en workshops. Het festival heeft tegelijkertijd een breed muziekprogramma met betrekking tot het thema identiteit.

Identiteit – Het is een festival voor portretfotografie, maar dat wil niet zeggen dat elke foto een portret moet zijn. Het werk moet reflecteren op de notie identiteit, de constructie ervan of de zoektocht ernaar.

Onafhankelijk – ROTTERDAM.PHOTO 2016 is gratis toegankelijk. Vergelijkbare festivals laten zien dat dit goed is voor hoge bezoekersaantallen, waardoor er een grote exposure ontstaat voor elke fotograaf. Het evenement richt zich uitsluitend op onafhankelijke kunstenaars – niet vertegenwoordigd door een galerie – die de kans krijgen om op ROTTERDAM.PHOTO 2016 te exposeren en contacten te leggen met galeries en publiek.

Bijbehorend muziekprogramma- Voor dit festival zijn muzikanten uitgenodigd die het thema ‘identiteit’ in hun muziek een rol laten spelen. De muzikanten zijn onder andere Harry Merry, Yoshimi, Thom Hoorweg en Dichter.

PARTNERS – GEMEENTE ROTTERDAM, KOPI SOESOE, POPUNIE ROTTERDAM, ARTWEEK ROTTERDAM

OPENING – 11 FEBRUARI – 17:00 UUR

OPENINGSTIJDEN 

Donderdag 17.00 tot 22.00 uur

Vrijdag/zaterdag 12.00 tot 22.00 uur

Zondag 12.00 tot 18.00 uur

ROTTERDAM.PHOTO 2016/More productions 

Van Weelstraat 16a 3022 ZC Rotterdam

www.rotterdamphotofestival.com

© Jacob Burge
© Jacob Burge

 


Bekijk ook deze items