terug

Tip: Bekijk de documentaire over Robin de Puy

TRAILER “Robin de Puy – Ik Ben Het Allemaal Zelf” from Maarten van Rossem on Vimeo.

Robin de Puy is met haar 29 jaar een van Nederlands bekendste portretfotografen. Om opdrachten zit ze niet verlegen. Sterker nog, ze komt er in om. Voor haar was dat een reden om uit de rollercoaster van alle opdrachten te stappen en 10 weken op een motor door Amerika te gaan toeren. “Ik wilde de niet geziene mensen weer ontmoeten en in beeld brengen. Dat was helemaal verdwenen in mijn werk. Ik was alleen nog maar bezig met toegepaste fotografie en om goed te functioneren heb ik beide nodig”, vertelde De Puy op maandagavond 21 maart tijdens de Donkere Kamer in Amsterdam.

In die tien weken begon De Puy ook zelfportretten te maken. “Als ik een ander vraag midden in een kringloopwinkel naakt op de bank te gaan liggen, waarom zou ik het dan zelf niet doen? Ik ben altijd zo bezig met andermans lichaam.” Hoewel het niet haar bedoeling was en ze ook niet erg tevreden is met het resultaat hiervan, zag ze na aandringen van  de vormgever dat het perfect in het concept paste.

Van de hele reis zijn een boek en een documentaire verschenen. Op de Donkere Kamer bleek dat het een gewild boek is, binnen no time waren alle exemplaren uitverkocht, maar ze zijn uiteraard nog wel verkrijgbaar.

De hele documentaire kun je hier bekijken. 

Het boek kost 40 euro en is hier te bestellen.


Bekijk ook deze items