terug

Post-Focus op Panasonic camera’s

Panasonic introduceert vandaag de revolutionaire Post Focus-technologie. Met deze functie is het voor fotografen mogelijk om eerst opnames te maken welke op een later tijdstip naar eigen inzicht kunnen worden scherpgesteld.

Het gebruik van de Post Focus-functie is heel eenvoudig: tijdens het bekijken van de beelden in de camera hoeft de fotograaf alleen maar dát deel van de foto aan te raken welke hij scherp wil hebben. Vervolgens wordt een nieuw beeld met het nieuwe scherpstelgebied aangemaakt als aparte foto.
 
PF_Panasonic-Lumix-GX8-ambiance
Post Focus is een innovatieve toepassing op de bestaande 4K-fototechnologie van Panasonic. Het voorkomt niet alleen onscherpe, mislukte beelden, maar biedt ook meer creatieve vrijheid. Via een firmware-update is deze functie nu beschikbaar voor de LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300.
De Post Focus-functie kon worden gerealiseerd door de ultrasnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-technologie van Panasonic, mogelijk gemaakt door de Venus Engine. Burst-opnames in 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) worden vastgelegd bij 30 fps terwijl er op 49 delen van het beeld wordt scherpgesteld bij verschillende scherptedieptes.
PF_P1040814 PF_P1040815 PF_P1040816
Hierboven een voorbeeld van drie beelden uit dezelfde foto waarbij het AF punt telkens ergens anders ligt. 
Het gebruik van de Post Focus-functie is heel eenvoudig. Tijdens het bekijken van de beelden hoeft de fotograaf alleen maar dat deel van de foto aan te raken dat hij scherp wil hebben. Vervolgens wordt een nieuw beeld met het nieuwe scherpstelgebied aangemaakt als aparte foto.
Deze functie is een leuke uitbreiding op de functies van de huidige Lumix camera’s en kan worden ingezet voor verschillende soorten fotografie waarbij men achteraf controle wil over het AF gebied.
https://www.youtube.com/watch?v=XJjvEe6VbM0
De Post Focus-firmware-update voor de LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300 is beschikbaar op woensdag 25 november vanaf 02.00 uur CET op de Panasonic Global support website
 


Bekijk ook deze items