terug

Photography Inc. Van luxeproduct tot massamedium – FOMU

Op 20 november opent FOMU de tentoonstelling Photography Inc.

Photography Inc. vertelt het verhaal van fotografie en de fotografische industrie vanaf de beginjaren tot nu. Aanvankelijk is de fotografie een ambacht en is een foto een luxeartikel. Later wordt het een massaproduct voor een breed publiek. In dat proces gaan automatisering, commercie en consumptie hand in hand. Fabrikanten willen een antwoord bieden op de veranderende eisen van de klant: het moet steeds sneller, eenvoudiger en goedkoper.
1447069730387
Photography Inc. focust op kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en op de gevolgen voor de gebruiker. De tentoonstelling neemt de wisselwerking tussen foto-industrie en fotograaf onder de loep. Speciale aandacht gaat naar de rol van het Antwerpse bedrijf Agfa-Gevaert in dit verhaal. Van de eerste foto’s – daguerreotypieën – tot de selfies van vandaag, je krijgt het allemaal te zien. Alle tentoongestelde stukken komen bovendien uit de collectie van het FOMU. Een niet te missen wandeling door de geschiedenis van de fotografie!
Bij de tentoonstelling verschijnt ook een catalogus die te koop is in de FOMU webshop voor € 39,99.

20.11.15 – 22.11.15  : Feestweekend 50 jaar FOMU

Dit jaar wordt het FOMU 50 jaar en dit vieren we een heel weekend lang. Op vrijdag 20 november geven we de aftrap met een groot openingsfeest. Naast de opening van Photography Inc valt er doorheen het museum die avond heel wat te beleven: van live performances tot fotoshoots. En bij een verjaardagsfeest hoort taart: daarom taart voor iedereen! Een afterparty in het museumcafé sluit de eerste dag van het feestweekend af.
Zaterdag 21 november gaat het feest gewoon door. Doorlopend vinden er onder meer rondleidingen en workshops plaats. Natuurlijk is onze FOMUmaton, die tijdens de zomer heel Antwerpen doorkruiste, ook van de partij.
Zondag 22 november zetten we de deuren wagenwijd open voor kinderen, met workshops en rondleidingen voor groot en klein.
Op vrijdagavond is het museum vanaf 20 uur uitzonderlijk gratis voor iedereen. Op zaterdag en zondag trakteren we tussen 10 en 18 uur met allerlei extra activiteiten waarvan het merendeel gratis is.

Fotomuseum provincie Antwerpen – FOMU
Waalskaai 47
2000 Antwerpen
www.fomu.be


Bekijk ook deze items