terug

Pf zoekt debutanten Straatfotografie

Voor de rubriek Debuut zoekt Pf nieuwe fotoprojecten: een serie samenhangende foto’s die over een bepaald onderwerp gaan of een thema behandelen. Je kunt nu jouw fotoproject inzenden voor Pf editie #4 van 2024, dat als thema Straatfotografie heeft. We zoeken innovatieve series.

© Rolf van Rooij (gepubliceerd in Pf #8 2023)

Wie kan inzenden?

Inzenden is uitsluitend mogelijk voor abonnees van Pf. Dat kunnen studenten aan academies of fotoscholen of net afgestudeerden zijn of autodidacten en amateurfotografen. Inzending staat open voor abonnees van de Pf van alle leeftijden. Pf kijkt alleen naar de kwaliteit van de foto’s.

© Rolf van Rooij

Hoe inzenden?

Stuur een fotoserie in van minimaal 4 en maximaal 8 foto’s. Wij zoeken professionele series, die een interessant thema hebben, met een goed uitgewerkte esthetiek van de beelden. Bij de foto’s moet een korte projectomschrijving in goed Nederlands worden ingezonden en informatie over de inzender. Zie hieronder de verdere voorwaarden en praktische informatie voor inzendingen.

Selectie in het magazine

De redactie van Pf maakt uit de inzendingen een selectie van maximaal 3 series. Zij krijgen een publicatie van 2 pagina’s. De beste inzending krijgt een portfolio van 4 pagina’s. De projectomschrijving en de bio informatie wordt erbij gepubliceerd. De redactie houdt zich het recht toe om zelf de beste foto’s van de serie te selecteren voor publicatie.

De deadline van de inzendtermijn voor Pf #4 2024 is op vrijdag 7 juni 2024 om 18.00. 

Praktische informatie en voorwaarden inzendingen:

  • Stuur een mail met een coherente serie van 4-8 foto’s naar: redactie@pf.nl.
  • Zet in de titel van de mail uitsluitend de woorden: DEBUUT PF#4-2024
  • Alleen .jpg bestanden sturen. Geen Wetransfer of Google downloads. Alles moet in de mail staan. (max 12 mb). Kwaliteit .jpg = hoog (8).
  • De foto’s moeten aangeleverd worden in Adobe RGB.
  • Door in te sturen geef je Pf het recht de foto’s te publiceren. Jij houdt ook altijd de copyrights.
  • De foto moet ongeveer 2500-3000 pixels lang of breed zijn. Te kleine foto’s kunnen niet worden geplaatst. Stuur de foto’s en het Word bestand in één aparte map met naam: JOUW NAAM.
  • Titel van de foto = Voornaam-Achternaam-nummer.
  • Voeg de projectbeschrijving toe in Word, in correct Nederlands. Geef ook de titel van het project aan. De omschrijving moet tussen de 100 en 200 woorden zijn. Voeg hierbij de bio informatie van de inzender in de 3e persoon van 50 woorden. Met hierbij geboortejaar, studie, exposities en publicaties, met vermelding van website en Instagram. Pf houdt het recht om de teksten te redigeren. 
  • Pf zoekt projecten die een verband leggen tussen persoonlijke en maatschappelijke thema’s, let op samenhang in stijl van de serie, Pf zoekt foto’s met hoogstaande techniek en esthetiek. De redactie van Pf gaat niet corresponderen over de inzendingen, de geselecteerde fotograaf krijgt vanzelf bericht. Er worden geen bewijsnummers gestuurd omdat de inzender al abonnee is.

Bekijk ook deze items