terug

Pf Beeld zomernummer

01Beeld

Nog nooit eerder was een beeldspecial zo breed als dit keer. De doelgroep annex klanten van de fotografen die aan het woord komen, liggen mijlenver uiteen, maar een ding hebben ze gemeen: het zijn liefhebbers van mooi beeld. Zo divers als de verschillende doelgroepen bleken, zo verschillend blijkt ook de definitie van ‘mooi’ beeld te zijn. Ook de beweegredenen van de fotografen in deze beeldspecial om te fotograferen lopen enorm uiteen.

Zo interviewden we Stephen Shore wiens werk te zien is in Huis Marseille. Shore fotografeert  niet alleen voor het hebben van een mooie expositie of een goed boek, zijn werk is ook verkrijgbaar op postkaarten. We interviewden fotografen die vooral commercieel werk maken, maar meer dan anders hebben we ook fotografen aan het woord die leveren aan de consument. Consumenten die mooie beelden van schitterende landschappen aan de muur willen hebben, of de bruidsparen die een mooie reportage willen. In dit licht testten we ook een workflow voor schoolfotografie, want hoe zorg je ervoor dat jou beelden het beste te bestellen zijn voor de consument?

Ondanks de enorme diversiteit in deze Pf Beeldspecial op diverse vlakken, bleek een element telkens weer terug te komen: emotie. Of het nu een foto voor een ouder is, een bruidspaar of een art director, de verbindende factor is de emotie van het beeld. De ene keer roept het beeld een emotie op, de ander keer moet het een emotie overbrengen. Het is aan de fotograaf om een beeld te maken dat past binnen de belevingswereld van de ‘doelgroep’.

Inhoud Pf Beeld

Stepen Shore
‘Archeologie van het heden’

Frank Doorhof
‘Een camera moet voor 95% uit de camera komen’

Michel Porro
A new lease on professional life

Asim Bari
Van ‘gebak- en taartprijs’naar awardwinnend fotograaf

Patrick de Graaf
‘Vijf jaar gezocht naar het perfecte vaklab’

Olaf de With
Profijt van de Sigma 150-600mm Sports

Bas Meelker
Licht maakt een landschap mooi

Marijke Stroucken
Subtiel samenspel tussen mensen omgeving

Bruidsfoto- en Film Award 2016

Rutger Pauw
Niet zomaar een sportfotograaf

Bestelsysteem
‘Workflow voor schoolfotografie’

DuPho leden in beeld

Klik hier om het zomernummer van Pf Beeld te bestellen

Liever de online versie lezen? Klik dan hier


Bekijk ook deze items