terug

PENTAX-D FA 28-105mm

Schermafbeelding 2016-02-18 om 13.03.02

Ricoh introduceert een nieuwe standaard zoomlens: de HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR. Dit objectief is compact, licht van gewicht en heeft een brandpuntafstand van groothoek tot middelgrote telefoto. De zoomlens is ontwikkeld voor de beeldcirkel van een 35mm full-frame beeldsensor zoals terug te vinden in de net gelanceerde PENTAX K-1-camerabody voor beelden in hoge resolutie.

image002

Belangrijkste kenmerken

In haar 15-element, 11-groep-optieken, combineert deze zoomlens twee zeer nauwkeurige asferische optische elementen, één ED-glaselement (Extra-low Dispersion) en één optisch element van afwijkend dispersieglas. Dit zorgt voor helder, scherp beeld met minimale chromatische en sferische aberraties. Doordat de optieken zorgen voor voldoende oplossend vermogen voor de grote beeldsensor met veel pixels, produceert de lens scherp afgetekend, gedetailleerd beeld.

HD-coating voor betere lichtdoorlatendheid

De lens is behandeld met een hoogwaardige, meerlaagse HD-coating. Vergeleken met gebruikelijke meerlaagse coatings garandeert deze door PENTAX ontwikkelde coating een betere lichtdoorlating en minder reflectie. Daarmee zorgt de lens voor heldere beelden met hoog contrast, zonder schitteringen en schaduwen – zelfs onder veeleisende lichtomstandigheden als tegenlicht.

Quick-Shift-focussysteem

Dit door PENTAX ontworpen systeem zorgt ervoor dat gebruikers snel kunnen schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen, nadat zij het onderwerp hebben scherpgesteld met het AF-systeem van de camera.

Waterafstotende constructie

De lens heeft een waterafstotende constructie, met acht afgedichte onderdelen zodat er geen water aan de binnenkant van de lens komt. Gecombineerd met een waterafstotende PENTAX digitale SLR-camerabody hebben gebruikers een duurzaam, betrouwbaar digitaal beeldvormingssysteem voor fotograferen onder veeleisende omstandigheden – zelfs met regen of mist, en op locaties waar water op kan spatten.


Bekijk ook deze items