terug

Panasonic Leica 12mm f1.4 ASPH MFT objectief

 

1000-H-X012_frontslant_1465898626

Het nieuwe Panasonic Leica DG Summilux 12 mm f1.4 Asph. objectief (35mm equiv. een 24mm f1.4 ) voor Micro Four Third is een lichtsterke lens met hoge beeldkwaliteit en een vaste brandpuntsafstand. Het objectief is door zijn lichtsterkte ideaal voor opnames binnenshuis en ruimten met weinig licht maar ook ideaal voor fotojournalisten en landschap. Bovendien geeft het objectief een mooie onscherpte op open diafragma waardoor onderwerpen nog mooier van de achtergrond los komen. Dankzij de robuuste spatwater- en stofbestendige behuizing kan het objectief met elke fotograaf mee op avontuur.

Een foto gemaakt met de 12mm f1.4 Asph. Je ziet hier goed de mooie onscherpte en toch mooie groothoek combinatie.
Een foto gemaakt met de 12mm f1.4 Asph. Je ziet hier goed de mooie onscherpte en toch mooie groothoek combinatie.

LEICA-norm voor uitzonderlijke beeldkwaliteit 

Het lenssysteem bestaat uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen en één ED (Extra-Low Dispersion) lens. Door toepassing van vijf speciale lenzen beantwoordt het systeem aan de strenge normen van LEICA voor uitzonderlijke beeldkwaliteit met een hoge resolutie en minimale vervorming.

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH creëert beelden met een hoge resolutie van het midden tot in de hoeken. Fotografen kunnen hiervan profiteren als ze opnames maken van een sterrenhemel of een verlichte stad bij nacht. De lenselementen met meerdere coatings verbeteren ook de beeldkwaliteit, zodat natuurgetrouwe foto’s en video’s kunnen worden gemaakt.

1000-dg_summilux_12mm_f14_on_gx80_1465900217

Nauwkeurig scherpstellen voor 4K-video 

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Wanneer de lens wordt gebruikt in combinatie met een LUMIX G-camera, die beschikt over een snel en uiterst nauwkeurig contrast AF-systeem, optimaliseert dit zowel de foto- als video-opnames. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij een maximum van 240 fps. De ultrasnelle AF van de LUMIX G camera’s wordt hierdoor maximaal benut. Deze prachtige AF-prestaties zijn ideaal voor het maken van 4K-video’s, waarbij nauwkeurig scherpstellen essentieel is.

Volledige, gebruiksvriendelijke diafragmabediening 

De LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. heeft een diafragmaring waarmee het diafragma direct en gemakkelijk kan worden aangepast. Negen lamellen geven het diafragma een mooie ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma resulteert dit in een vloeiend effect in de delen waarop niet is scherpgesteld.

Metalen duurzaamheid 

Een bijzonder betrouwbare metalen vatting staat voor duurzaamheid bij veelvuldig gebruik. De lensvatting, het lenslichaam en de zonnekap zijn allemaal gemaakt van metaal om te komen tot een slank en stijlvol ontwerp dat aansluit bij het totale assortiment van LUMIX G DSLM-camera’s.

Fijne groothoeklens om ook te gebruiken bij situaties met weinig licht.
Fijne groothoeklens om ook te gebruiken bij situaties met weinig licht.

 


Bekijk ook deze items