terug

Nieuwe Panasonic 30mm macro & 42.5mm lens

“Nieuwe lenzen breiden ’s werelds grootste assortiment Micro Four Thirds-lenzen en accessoires verder uit”. Panasonic heeft vandaag twee nieuwe verwisselbare lenzen geïntroduceerd voor het LUMIX G assortiment Micro Four Thirds camera’s: de H-HS030, een 30mm-macrolens, en de H-HS043, een 42.5mm-portretlens.

image1
De veelzijdige H-HS030 is ideaal voor het maken van levensgrote macro-opnames, zoals close-ups van insecten, voedsel of bloemen, en het maken van prachtige portret- en landschapsfoto’s. Met de 42.5 mm H-HS043 kan een prachtig bokeh-effect met een diffuse achtergrond worden gecreëerd waarmee bijzonder kunstzinnige close-up portretten of opnames bij weinig omgevingslicht kunnen worden gemaakt.

Een veelzijdige F2.8 30mm macrolens

 
De nieuwe 30mm-macrolens met zijn elegante ontwerp en stijlvolle afwerking in metallic zwart past perfect bij de stijl van de nieuwste LUMIX G DSLM-camera’s. Met een groothoek van 30 mm (vergelijkbaar met 60 mm op een 35mm-camera) en een snel diafragma van F2.8 produceert de lens scherpe beelden met een hoog contrast. Met een 1x vergroting op ware grootte, een grote scherptediepte en een scherpstelafstand van slechts 10,5 cm presteert deze lens uitstekend, zelfs bij het maken van levensechte macro-opnames.
Door de duurzame en betrouwbare metalen vatting is de lens uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast minimaliseert de meervoudige coating op de lenselementen ghosting (dubbelbeelden) en flaring (lichtvlekken) voor nog betere prestaties. Met een Drive Auto Focus (AF) van 240 fps en MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator) kan er bij elke opname snel en nauwkeurig worden scherpgesteld en stabiel worden gekadreerd.
image2

Een nieuwe F1.7 42.5mm portretlens

 
De nieuwe 42.5mm-lens is verkrijgbaar in stijlvol metallic zwart of zilver en produceert een prachtig onscherpte-effect zodat foto’s nog kunstzinniger en creatiever kunnen worden. Met een brandpuntsafstand van 42,5 mm (een gemiddelde telestand en vergelijkbaar met 85 mm op een 35mm-camera), een snel diafragma van F1.7 en een veelzijdige scherpstelafstand van 31 cm produceert deze lens portretten met een mooi stereoscopisch effect én close-ups met prachtige onscherpe delen.
Het POWER O.I.S.-systeem van de lens compenseert op effectieve wijze ongewenste bewegingsonscherpte – zowel de bewegingsonscherpte veroorzaakt door kleine, snelle bewegingen als door grote, langzame. Zo wordt altijd het gewenste resultaat behaald, zelfs bij weinig omgevingslicht.  Het POWER O.I.S-systeem zorgt in combinatie met de Drive AF van 240 fps telkens weer voor een stabiele kadrering en nauwkeurige scherpstelling.

De H-HS030E is in het zwart vanaf eind april 2015 verkrijgbaar voor en adviesprijs van € 349.95
De H-HS043E is in het zwart en zilver vanaf eind april 2015 verkrijgbaar voor en adviesprijs van € 399.95

 


Bekijk ook deze items