terug

Nieuwe klassieke Leica M typ262

leica-m_typ-262_teaser-748x350
Leica heeft een nieuwe Leica M camera uitgebracht. De nieuwe Leica M typ262 heeft een full-frame CMOS sensor en is niet een opvolger van de huidige Leica M typ240 maar een model dat zich vooral richt op de klassieke fotograaf. Zo heeft de nieuwe Leica camera geen video functie of live-view mogelijkheid. Daarnaast is het model een €1000 euro goedkoper dan de huidige Leica M typ240 en een 100 gram lichter.
bedienkonzept_960x640_teaser-480x320
De nieuwe Leica M lijkt in zijn ergonomie en uiterlijk op de Leica M9 maar deze camera heeft in plaats van de CCD sensor uit de M9 een CMOS sensor zoals in de M240, met een resolutie van 24 megapixels. Daarnaast is het menu van de camera eenvoudiger gemaakt en bestaat nu uit twee pagina’s. De nieuwe Leica CEO Oliver Kaltner, vertelde onlangs in een interview aan Pf magazine al dat er de komende tijd meer aandacht zou komen voor het verbeteren van de camera software en de menu bediening. Kaltner, hiervoor werkzaam voor onder andere Microsoft, wil de menu bediening over alle camera systemen van Leica meer eenduidig maken en daarnaast ook een betere integratie met Apps.
Leica-M-Typ-262-camera-1-550x335-1
De nieuwe Leica M typ262 lijkt met de vereenvoudiging weer terug naar de basis van de Leica M te gaan. Er zijn een paar verbeteringen in het nieuwe Leica model, zoals een stillere sluiter. Het nieuwe type sluiter is stiller en iets sneller. De sluiter kan nu twee beelden per seconde maken in “singel mode” en drie beelden per seconde maken in “continue mode”. Voorheen maakte de live-view mode en elektronische opsteek zoeker op de Leica M het ook mogelijk om bijvoorbeeld Leica R objectieven en telelenzen te gebruiken. Met het huidige model heeft Leica vooral weer een klassieke M camera zonder deze opties en extra’s. Een belangrijke reden hiervoor kan de komst van de nieuwe Leica SL zijn, die live-view en videofuncties op een hoger niveau aanbiedt dan de huidige Leica M typ240 met opsteek zoeker.

De nieuwe Leica M typ262 zal vanaf 25 november leverbaar worden en voor een adviesprijs van 5500 euro. Dat is 1000 euro minder dan je momenteel betaald voor de Leica M Typ240.

Bekijk ook deze items