terug

Nieuwe klassieker: de Leica Summaron-M 28mm f/5.6

leica-summaron-m-56_28_frontLeica introduceert de nieuwe Summaron-M 28mm f/5.6, de vorige versie werd van 1955 tot 1963 g in de Leitz fabriek in Wetzlar geproduceerd als een schroefvatting objectief en is nog steeds één van de meest compacte groothoek objectieven binnen het Leica M-System.

De nieuwe Summaron-M 28mm F/5.6 kent zijn oorsprong in de klassieke compacte constructie van zijn voorvader en brengt de unieke, analoge look & feel van het beeld nu naar het moderne tijdperk van de digitale fotografie. De uitzonderlijk korte lengte van minder dan twee centimeter maakt het bijzonder onopvallend en is daardoor een ideaal objectief voor straat- en reportagefotografie.

leica_m_typ_240_summaron-m_28_topDe nieuwe Summaron-M 28mm F/5.6 heeft een optische ontwerp en mechanische constructie dat identiek is aan die van zijn voorganger. Het optische ontwerp van 6 lenselementen in 4 groepen is symmetrisch gegroepeerd rond de iris van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6. De combinatie van extreme scherptediepte, natuurlijke contrastweergave en zichtbare vignettering creëren een unieke visuele handtekening.

leica-summaron-m-56-28_lens-hoodUiterlijk is het nieuwe objectief afgestemd op de huidige Leica M, met 6-bit codering op de bajonetvatting voor het doorgeven van de EXIF data. Ook de vorm van de scherpstel vergrendelknop, de diameter van de diafragma ring en de stijl van de karteling op de behuizing en de scherpstelringen zijn aangepast aan de huidige lijn Leica-M objectieven. Het objectief is wel vervaardigd uit massief messing en de stijl van de lenskap weerspiegellt het origineel en herinnert aan het begin van meetzoeker fotografie.

leica-summaron-m-56_28_top leica-summaron-m-56_28_lens-cap

Het Summaron-M 28mm f/5.6 objectief kan uitsluitend via een speciale pre-order worden besteld. De adviesprijs bedraagt € 2.240,-, en vanwege de verwachte grote vraag moet rekening worden gehouden met lange levertijden.


Bekijk ook deze items