Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Nieuw Sony flits systeem voor Alpha camera’s

Sony introduceert vandaag een nieuw radiogestuurd belichtingssysteem. Het nieuwe systeem is compatibel met Sony’s Alpha-camera’s met verwisselbare lenzen en externe flitsers. Het belichtingssysteem omvat de FA-WRC1M afstandsbediening en de FA-WRR1 ontvanger. 

TRG_RCV_Identifing_parts2

Het nieuwe systeem is compact en daardoor flexibel inzetbaar voor fotografen die vaak op locatie werken. Dankzij een bereik van 30 meter is het systeem in alle opnameomstandigheden inzetbaar. Fotografen kunnen gebruik maken van de TTL-modus, de Handmatige modus of de Groepsmodus.

In totaal kan de fotograaf tot 15 flitsers bedienen in 5 flitsgroepen. Dit biedt een enorme creatieve vrijheid om met verschillende opstellingen te experimenteren. De opnamemodus, flitsverhouding en de belichtingscompensatie van de flitsers zijn op afstand te bedienen.

FA-WRR1_rear_left

De afstandsbediening is uitgevoerd met een goed afleesbaar paneel waarop de status van elke ontvanger is af te lezen. Dit is prettig wanneer de fotograaf alleen of met een assistent werkt. Het systeem kan tevens meerdere camera’s op afstand activeren. Dit is een uitkomst voor sport- en natuurfotografen aangezien tot een afstand van 30 meter gewerkt kan worden.

FA-WRC1M_CX79500_FA-WRR1_HVL-F60M-Mid

Het nieuwe belichtingsbedieningssysteem biedt een flitssynchronisatiesnelheid tot op 1/250ste seconde. Ook High Speed Sync (HSS) is beschikbaar. Het flitsniveaus kan via 25 stappen worden ingesteld (1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128, 1/256), met tussenstappen van 1/3 EV. Het nieuwe systeem is bedoeld voor fotografen die met opstellingen werken waarbij meerdere lichtbronnen nodig zijn. De fotograaf kan elke flits afzonderlijk instellen voor een dynamisch belichtingseffect.

Dankzij het volledig radiogestuurde systeem hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over problemen door fel zonlicht of fysieke obstakels. Het systeem is stof- en vochtbestendig en leent zich voor intensief gebruik. Het belichtingssysteem is vanaf september 2016 te koop. De afstandsbediening zal € 420 kosten en de draadloze ontvanger € 240,- euro.

DSC00058Exp_May_2018 FA-WRC1M_front_top_a7RII FA-WRC1M_rear_top

 


Bekijk ook deze items