terug

Nieuw: Panasonic Lumix DMC-G80 

g80-1De Panasonic Lumix DMC-G80 is de nieuwste toevoeging aan de Lumix G series en is een robuuste Mirrorless systeemcamera met verwisselbare objectieven. De camera pakt tal van functionaliteit in een compacte weerbestendige body.

De nieuwe camera heeft een 16MP MOS sensor die samenwerkt met de Venus Engine beelprocesoor, om hoge resolutie beelden te produceren met een hoog contrast en heldere kleuren met een maximale ISO-gevoeligheid van 25,600. Door gebruik te maken van Depth From Defocus haalt het Contrast AF Systeem een autofocus snelheid van 0,07 seconde. Hierdoor kunnen 9 bps met single AF worden gemaakt en 6 bps met continu AF.

g80-2Voor de beeldstabilisatie maakt de Lumix G80 nu gebruik van zowel een verbeterde 5-assige beeldstabilisatie als de 2-assige OIS, optische beeldstabilisatie. Daarnaast zorgt een nieuw sluitermechanisme voor 90% minder trillingen bij het ontspannen van de sluiter.

g80-3Om ook onder moeilijke omstandigheden te functioneren is de body van de Lumix G80 is bestand tegen spatwater en stof. Met de ingebouwde WiFi kan de camera worden verbonden met smartphones en tablet. De camera maakt gebruik van de OLED Live zoeker en het 3-inch kantel- en draaibare touchscreen beslaat ongeveer 100% van het beeld, waardoor de gebruiker ook vanuit moeilijke hoeken kan fotograferen en filmen.

De Lumix G80 neemt hoge resolutie 4K video op in 3840×2160 op 30p, daarnaast kan een externe monitor gebruikt worden tijdens het filmen. De mogelijkheid voor 4K video wordt ook in de Lumix G80 gebruikt voor tal van fotografische toepassingen, zoals Post Focus en het nieuwe Focus Stacking. Bij Post Focus verschuift de scherpstelling bij meerdere achter elkaar geschoten beelden, zodat achteraf het juiste scherpstelpunt kan worden gekozen. Focus Stacking combineert deze beelden, waardoor meerdere meerdere scherpstelpunten worden samengebracht in één foto.


Bekijk ook deze items