terug

Nieuw: macro-groothoek LAOWA

Venus Optics, de macrospecialist uit China heeft een uniek macro-objectief ontworpen dat de mogelijkheid van een 1-op-1 opname combineert met een beeldhoek van 110 graden. Deze combinatie stelt fotografen in staat om kleine onderwerpen te fotograferen terwijl de omgeving nog goed zichtbaar blijft.
venus-00
De meeste macro objectieven hebben een relatief kleine beeldhoek, vaak in het tele-bereik. Hiermee kunnen kleine onderwerpen worden gefotografeerd, maar is het niet mogelijk om de omgeving ook in de opname te laten zien.
Fotografen die de omgeving wel wilden fotograferen waren tot nu toe aangewezen op niet altijd even succesvolle experimenten met tussenringen.
venus-02

 LAOWA 15mm ƒ/4  Macro

Door het unieke ontwerp van de LAOWA 15mm ƒ/4 groothoek 1:1 Macro objectief is het werken met tussenringen niet meer nodig en kunnen bijzondere macro-opnames worden gemaakt met een beeldhoek van 110 graden die naast en rondom het onderwerp wel veel van de achtergrond en omgeving mee in beeld brengt.
venus-01

Specificaties:

Brandpuntsafstand: 15 mm
Lichtsterkte ƒ/4.0
Kleinste diafragma ƒ/32
Beeldhoek: 110 graden (full-frame) 85 graden op APS-C
Shift (alleen bij APS-C sensors): ± 6 mm
Bouw: 12 elementen in 9 groepen
Drie HR Elementen één ED element
Diafragma : 14 bladen
Min. afstandsinstelling: onderwerp tot sensor : 12 cm
Min werkafstand, onderwerp tot voorste lensdeel: 0.47 cm (1:1)
Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:1
Handmatige scherpstelling
Filter vatting 77 mm
Afmetingen: 83.8 x 64.7 mm
Gewicht: 410g

Andere LAOWA producten:

Naast de Macro-groothoek zijn ook de volgende producten specifiek voor de macro-fotograaf leverbaar:
LAOWA 60mm ƒ/2.8 Ultra-Macro objectief met een vergrotingsfactor van 2:1, die daarmee voorbij het afbeelden op ware grootte gaat. Flexible Macro Twin Flash KX800, een dubbele flitser om het onderwerp uit te lichten, die voorzien is van een LED-lamp om het scherp stellen te vergemakkelijken.
 
 


Bekijk ook deze items