terug

Nieuw! De Leica SL (Typ 601)

imageLeica presenteert in Wetzlar de nieuwe Leica SL (Typ 601). Het Leica SL systeem is de start van een nieuw tijdperk voor de in Duitsland gemaakte professionele foto apparatuur. De Leica SL mirrorless systeem camera is een systeemcamera met een 24 Megapixel Full-Frame CMOS sensor en drie daarop afgestemde objectieven.
Nieuwe generatie elektronisch zoeker 
Deze elektronische zoeker is special ontwikkeld voor de Leica SL en is de eerste in dit type dat voorzien is van de nieuwe Leica EyeRes technologie. Met een vertraging onder de drempel van het  waarneembare, een indrukwekkende resolutie van 4,4 miljoen pixels en een vergroting die doet denken aan een midden formaat camera, biedt deze elektronische zoeker tal van voordelen: het  uiteindelijke beeld is haarscherp zichtbaar in de zoeker, voordat de ontspanknop wordt ingedrukt. Hierdoor heeft de fotograaf een optimale controle over de opname.
De EyeRes zoeker wordt direct geactiveerd door er doorheen te kijken. Daarnaast heeft de Leica SL ook een 2,95 inch aanraakgevoelig LCD‐scherm met een kijkhoek van maximaal 170° dat het  betrouwbaar bekijken en beoordelen van foto’s én een efficiënte menunavigatie via dit touchscreen mogelijk maakt. Als unicum heeft de Leica SL ook nog de mogelijkheid om achteraf, bij het beoordelen van de foto-­ of video­‐opname, Focus Peaking te gebruiken voor een nauwkeurige controle van de automatische-­ of handmatige scherpstelling.
Leica SL_CU_2
Leica Maestro II processor voor maximale prestaties
De zeer krachtige Leica Maestro II processor, die ook toegepast wordt in de Leica S (Typ  007), garandeert dat fotografen zelfs de snelst bewegende onderwerpen niet meer zullen missen en dat de camera ook direct reageert op iedere camera instelling. Gecombineerd met het ingebouwde 2 GB buffergeheugen, maakt de Leica II Maestro processor het mogelijk om continu-­‐opnamen te maken met een burst rate van 11 opnamen per seconde en 4K video met 30 beelden per seconde. In Full HD1080 is het zelfs mogelijk om in slow motion te filmen met 120 beelden per seconde. De  foto’s kunnen supersnel in DNG of DNG+JPG weggeschreven worden op een SD kaart in slot 1 volgens de high speed UHS II standaard. Een tweede SD slot maakt het mogelijk om tegelijkertijd ook een back up te maken op een 2e SD kaart. Dankzij de toepassing van de Leica Maestro II processor levert de nieuwe Leica SL de best mogelijke  prestaties in de professionele Full-­‐Frame  camera klasse en onderstreept daarmee het innovatieve karakter van deze camera.
De Leica 24 MP CMOS Full-‐Frame sensor garandeert een indrukwekkend dynamisch bereik, een  zeer fraaie toonschaal, exceptionele beeldscherpte, het hoogste oplossend vermogen en ruisvrije opnamen onder bijna alle omstandigheden. De duurzame sluiter is instelbaar van 30 minuten tot 1/8000 seconde en wordt gegarandeerd tot 200.000 opnamen. De sensor levert de beste resultaten in combinatie met de speciale Leica SL objectieven. Bij (zwak) bestaand licht legt het de atmosfeer van het moment vast in superieure beeldkwaliteit, zelfs bij ISO waarden tot 50.000. Een andere bijzonderheid is de optimalisatie van de sensor voor het gebruik met Leica M objectieven met ondersteuning van al hun functies en profielen. Hierdoor levert de Leica SL de uitzonderlijke beeldkwaliteit waar Leica al 100 jaar synoniem voor staat.
imageProfessioneel video in cinema resolutie
De Leica SL is veel meer dan een professionele fotocamera met video-­‐opname mogelijkheid. Het  voldoet namelijk aan de meest strenge eisen die professionele filmmakers stellen aan een dedicated video camera. Dankzij de Leica 24 MP CMOS sensor en snelle Leica Maestro II processor, is de Leica SL in staat om professionele 4K video’s op te nemen. Deze video’s kunnen opgenomen worden in 4K UHD bij 30 beelden per seconde of zelfs in Cine4K met 24 beelden per seconde. In Full HD1080 maakt de Leica SL gebruik van het volledige Full‐Frame sensoroppervlak en kan er gefilmd worden tot 120 beelden per seconde. Het logische en intuïtieve bedieningsconcept van de camera maakt een duidelijk onderscheid tussen fotograferen en het maken van een video‐opname. Zodra de camera in de video­‐mode staat toont het LCD display alleen de voor video relevante informatie, zoals veilige marge, beeldverhouding, zebra strepen en  het opnameniveau van de microfoon. Een optionele audio-adapter zorgt voor het aansluiten van een externe microfoon en hoofdtelefoon en het geluidsopnameniveau kan direct ingesteld worden zonder gebruik te maken van het cameramenu. De gemaakte video­‐opnamen kunnen rechtstreeks “live” extern opgeslagen worden in 4K resolutie in het 4:2:2 10‐bit formaat via de HDMI 1.4 aansluiting.
Leica SL_CU_3
Aluminium body
Vanaf het begin stonden elasticiteit en robuustheid aan de basis van het ontwerpen van de Leica SL. Zo zijn de bodycomponenten vervaardigd uit twee blokken massief aluminium en de talloze nauwkeurig gemaakte afdichtingen in de body en de objectieven bieden een optimale bescherming tegen vuil, vocht en spatwater voor de interne elektronica. Daarbij is er in de body ook nog eens een ultrasonisch systeem ingebouwd om de sensor te reinigen. Ook het grote LCD-­‐scherm is bijzonder doordat het extreem krasbestendig is en voorzien van een antireflectiecoating. Al deze eigenschappen maken de Leica SL tot dé perfecte tool voor gebruik onder de ruige omstandigheden die professionele fotografen bijna dagelijks tegenkomen. Het samenspel tussen het zowel klassieke, als functionele ontwerp van de Leica SL is weer een fraai voorbeeld van Leica’s verfijnde kunst van engineering.
image
Objectieven voor uitzonderlijke beeldkwaliteit 

Leica APO-Vario-Elmarit-SL_90-280_frontDe combinatie van een uitzonderlijke beeldkwaliteit en het allersnelste autofocus van  dit moment, maakt het werken met de Leica SL een geheel nieuwe ervaring. Het geeft professionele fotografen opnamen in een tot nu toe ongeziene beeldkwaliteit voor het 35 mm Full-­‐Frame formaat. Trouw aan de Leica’s principes, zijn de nieuwe objectieven speciaal ontworpen voor de Leica SL, en onderscheiden ze zich door een superieure optische en mechanische precisie. Met zijn groot bereik aan praktische brandpuntsafstanden en hoge lichtsterkte is de Leica Vario Elmarit SL 24–90mm f/2.8–4 ASPH. de ideale standaardzoom in the Leica SL Systeem. Het zoombereik van de lichtsterke Leica APO Vario Elmarit ­SL 90–280  mm  f/2.8–4  sluit hier perfect op aan en de  range wordt later aangevuld met de zeer lichtsterke Leica Summilux SL 50mm f/1.4 ASPH., de nieuwe referentiestandaard voor dit brandpuntsafstand. Daar kunnen we zeker nog de ongelofelijke flexibiliteit en compatibiliteit van het Leica SL-Systeem aan toevoegen, waardoor fotografen toegang krijgen tot bijna ieder objectief ooit door Leica gemaakt. Zo kunnen bijvoorbeeld alle Leica T objectieven gebruikt worden zonder adapter (in APS-­C stand). Verder kunnen met diverse adapters Leica S, M, en R objectieven en objectieven van andere merken op de Leica SL gebruikt worden. Adobe Photoshop Lightroom 6®, de professionele digitale workflow-oplossing voor Apple Mac OS X en Microsoft  Windows®, werkt  ideaal in combinatie met de Leica  SL. Deze digitale software voor het beheren en bewerken van foto’s en video’s biedt een uitgebreide reeks functies en ondersteunt de DNG files van de Leica SL.
 Prijzen en beschikbaarheid
De Leica SL (Typ 601) is vanaf de tweede helft november beschikbaar bij de Leica Store en  geautoriseerde Leica dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs incl. BTW zal € 7.015,00 bedragen. De Leica Vario-­‐Elmarit-­‐SL 24–90mm f/2.8–4 ASPH kent een adviesverkoopprijs incl. BTW van € 4,375,00 De andere Leica SL objectieven zullen in de loop van 2016 geïntroduceerd worden. De reeks optionele accessoires zullen beschikbaar komen direct na de lancering van de Leica SL camera.
Leica SL_SL-lenses_04


Bekijk ook deze items