terug

Nieuw: Canon EF 35 mm ƒ/1.4L II USM

Canon introduceert de EF 35mm ƒ/1.4L II USM, een nieuw groothoekobjectief uit de L-serie.
EF-35-mm-1.4-L-II-USM-FRT
Het geavanceerde product is speciaal ontworpen voor professionele fotografen die hun wereld met een natuurlijk perspectief willen vastleggen. Deze opvolger van de EF 35 mm ƒ/1.4L USM is ‘s werelds eerste lens met Canons nieuw ontwikkelde BR-optica (Blue Spectrum Refractive optics) en garandeert daarmee in alle denkbare situaties een superieure beeldkwaliteit.
De Canon EF 35mm ƒ/1.4L II USM beschikt over een reeks geavanceerde optische technologieën om de hoge kwaliteit te bieden die professionals van een Canon- objectief uit de L-serie verwachten. De lens is de eerste met BR-optica: een nieuwe technologie met een organisch optisch materiaal. Dit tot op moleculair niveau ontwikkelde materiaal helpt chromatische aberratie zictbaar te verminderen. Bovendien heeft het als eigenschap blauw licht sterker te breken om zo scherpere resultaten te produceren. De BR-optica is geïntegreerd in een samengesteld element in het objectief. Samen met Canon’s krachtige lenscoatings, zoals de Subwavelength Structure Coating, zorgt de EF 35 mm ƒ/1.4L II USM voor resultaten met een hoger contrast en minimale reflectie en overstraling.
Met een vaste brandpuntsafstand van 35 mm is de EF 35mm ƒ/1.4L II USM uiterst geschikt als groothoekobjectief voor zowel fotojournalisten als sport- en trouwfotografen. Dankzij het grote beeldveld kunnen zij onderwerpen in hun natuurlijke omgeving en zonder vertekening vastleggen. Voor levensechte portretten en opnamen kan het snelle, uit negen lamellen bestaande ƒ/1.4 diafragma worden gebruikt voor controle over de scherptediepte. Ook kunnen fotografen doorgaan met hun opdracht terwijl de lichtintensiteit afneemt. De EF 35 mm ƒ/1.4L II USM heeft een ring-type ultrasone motor die uitzonderlijk snel en vrijwel geruisloos scherpstelt. Een full time handmatige scherpstelring stelt gebruikers in staat kleine aanpassingen aan te geven.

CanonEF-35-mm-1.4-L-II-USM

Ontwerpspecificaties en constructie volgens L-serie

De EF 35mm ƒ/1.4L II USM heeft het kenmerkende objectiefontwerp en het DNA van Canon’s toonaangevende L-serie. Daarmee is dit groothoekobjectief geschikt voor allerlei omgevingen en langdurig, intensief gebruik. De weerbestendige afdichtingen en fluor coatings helpen het groothoekobjectief beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden. De robuuste behuizing zorgt voor duurzaamheid.
De EF 35mm ƒ/1.4L II USM heeft als adviesverkoopprijs € 2.099,- en is beschikbaar vanaf half oktober.

EF 35mm f/1.4L II USM – belangrijkste kenmerken:

  • Groothoekbeeld met natuurlijk perspectief
  • Superieure prestaties bij weinig licht
  • Uitstekende scherpte-dieptecontrole
  • Nieuwe benchmark in beeldkwaliteit
  • Snel en discreet scherp stellen
  • Blijven fotograferen, ook onder extreme omstandigheden

Bekijk ook deze items