terug

National Geographic komt met nieuw online podium

National Geographic heeft donderdag een nieuw, online fotoplatform gelanceerd. NatGeoFoto is bedoeld voor iedereen die van fotografie houdt en die graag zelf een betere fotograaf wil worden. NatGeoFoto is de opvolger van de succesvolle National Geographic FotoCommunity, waarvan de afgelopen acht jaar tienduizenden amateur- en professionele fotografen lid waren.
1133473011
NatGeoFoto.nl wil fotografieliefhebbers inspireren om “de pracht, veelzijdigheid en kwetsbaarheid van onze planeet vast te leggen vanuit nieuwe perspectieven”, zegt Aart Aarsbergen, hoofdredacteur van National Geographic. Op NatGeoFoto wordt daarom maandelijks een thematische foto-opdracht uitgeschreven, waarbij experts adviezen geven over de manier waarop de opdracht het beste kan worden aangepakt. De mooiste foto’s, gekozen door zowel een professionele jury als door mededeelnemers, worden gepubliceerd in het magazine en maken kans om te worden opgenomen in de jaarlijkse NatGeo-scheurkalender.
De eerste opdracht, voor de maand november, staat in het teken van het spel van het weer. “Het weer is niet alleen een dankbaar onderwerp voor een gesprek, maar ook voor een fotograaf”, zegt Aarsbergen. “Dreigende luchten, rollende wolken, rijke kleurschakeringen en het gouden licht van een ondergaande zon. Het weer zorgt voor dramatische en mooie momenten in ons dagelijks leven.” De opdracht loopt tot en met 30 november. Deelnemers kunnen niet alleen hun weerfoto’s uploaden, maar ook stemmen op de foto van hun voorkeur.
843945053
De in 2007 gelanceerde FotoCommunity groeide uit tot een van de grootste online podia voor fotografieliefhebbers van het land, met bijna zeventig duizend leden. “Met de lancering van NatGeoFoto zetten we weer een stap voorwaarts”, zegt Aarsbergen. “We vieren het feest van de fotografie en kunnen niet wachten tot de eerste geweldige foto’s worden geüpload.”


Bekijk ook deze items