terug

LensCulture Street Photography Awards

Foto Alberte A Pereira
Foto Alberte A Pereira

De derde LensCulture Street Photography Awards nodigt fotografen uit hun visie op de straat te laten zien. De organisatie wil de beste fotografen ontdekken die (buitengewone) momenten van het leven delen. Meedoen aan deze wedstrijd levert exposure op bij een internationaal publiek. Naast deze internationale publiciteit, zijn er diverse andere prijzen en voordelen, zoals een tentoonstelling in San Francisco, projecties op internationale fotofestivals, $22.000 aan geldprijzen en nog veel meer. Deadline is 1 augustus. 

Deze editie mag iedere deelnemer voor het eerst gratis een losse afbeelding inzenden. De organisatie wil daarmee iedere fotograaf de kans geven op publiciteit en erkenning, zonder beperking. Bij het indienen van meerdere foto’s moet wel een vergoeding worden betaald. De competitie staat open voor: straatportretten, stedelijke cultuur, straatmode, roadtrip, straatkunst, reizen, architectuur, zwart&wit, iPhone, abstract en grafisch. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.

Feedback

Fotografen die een serie of meer dan vijf foto’s indienen voor de Street Photography Awards 2017 krijgen een gratis beoordeling van hun inzending. Volgens de organisatie verdient iedere fotograaf waardevolle feedback over het werk dat hij of zij indient. Daarom heeft LensCulture meer dan 100 van de beste fotoredacteuren, beoordelaars van portfolio’s, curators en andere professionelen uit de industrie ingehuurd om de fotograaf constructieve feedback te geven en aanbevelingen te doen om zijn of haar werk te verbeteren. Beoordelingen worden na de deadline van de Street Photography Awards 2017 verzonden.


Bekijk ook deze items