terug

Leica Sofort instant camera

leica-sofort_mint_front-onLeica kondigde vandaag de komst aan van een direct-klaar camera, de Leica Sofort, die qua uiterlijk verrassend veel op het oude Instagram logo lijkt.

De Leica Soort heeft een standaard groothoek objectief met een 35mm equivalent van 34mm en een ingebouwde flitser. De optische zoeker heeft een compensatie voor de macro stand en voor selfies heeft de camera een rechthoekig spiegeltje aan de voorzijde. De gebruiker kan kiezen uit verschillende modi zoals, ‘Automatic’, ‘Sport & Action’ en ‘Macro’, maar er zijn ook meer creatieve programma’s, zoals meervoudig belichte opnamen. De scherpstelafstand is onafhankelijk van deze modi zelf te kiezen.

leica-sofort_orange_backDe camera maakt gebruik van instant-film, dat zowel in kleur als in zwart-wit is te krijgen. Kleurenfilm komt in verpakking van 10 en 20 en de zwart-wit film in verpakking van 10. De standaard ISO gevoeligheid van deze Instax film is ISO 800.

leica-sofort_white_leftDe camera komt in drie verschillende kleuren; wit, oranje en munt. Ook in accessoires heeft Leica een ruime keus uit verschillende kleuren draagriemen, een tas en praktische kleurrijke spulletjes om je foto’s te bewaren en presenteren.

De Leica Soort camera en films zijn vanaf november 2016 verkrijgbaar. De camera gaat € 289,00 kosten de kleurenfilm €12,50 voor 10 foto’s en € 20,- voor 20 foto’s, en de zwart-wit film €14,50 voor 10 foto’s.


Bekijk ook deze items