terug

Inzenden voor het Nikon Film Festival

181354-Nikon European Film Festival-a2e79b-original-1443520129Vandaag kondigt Nikon de terugkeer aan van het Nikon European Film Festival. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Raindance en regisseur Asif Kapadia, dit jaar tevens juryvoorzitter. Deze wedstrijd daagt filmliefhebbers en professionals uit om een korte film van maximaal 140 seconden te maken met het thema ‘Everyday Moments’. Inzendingen kunnen online worden ingediend van 13 oktober 2015 tot 15 januari 2016.

Het Nikon European Film Festival wordt voor de tweede keer gehouden en bouwt voort op het creatieve thema van vorig jaar ‘Een ander perspectief’. Filmmakers wordt gevraagd films in te sturen die een dagelijks moment transformeren tot een origineel en boeiend verhaal. De uitdaging bestaat uit het alledaagse met een nieuwe blik te bekijken en op een frisse manier te presenteren. Succesvolle inzendingen zijn de inzendingen die de magie of de gewoonheid van het dagelijkse leven veranderen in iets bijzonders op het scherm.
Ook deze keer worden prijzen uitgereikt in de categorieën ‘Best Narrative’, voor het beste verhaal verteld vanuit een uniek perspectief, en ‘Technical Excellence’, voor het meest creatieve gebruik van materiaal. De Grand Prix, die vorig jaar werd gewonnen door regisseur Jagjeet Singh voor ‘Voiceless – Stop the Bullies’, wordt uitgereikt aan een inzending die op beide gebieden uitblinkt. Er worden ook prijzen uitgereikt voor ‘Best Student Entry’ en de ‘People’s Choice’, waarvan de laatste is gebaseerd op individuele ‘likes’ en deelacties op de Nikon Film Festival Hub.
Alle prijzen worden beoordeeld door een jury van experts, voorgezeten door Asif Kapadia, de bekroonde filmmaker achter de recente, hooggewaardeerde documentaire ‘Amy’ (2015). Ook zal de internationaal geprezen fotograaf en filmmaker Pieter ten Hoopen dit jaar naast Asif zitting nemen in de jury.
Meer informatie over prijzen en toelatingscriteria is te vinden op de website van het Nikon filmfestival. Bekijk hieronder de winnende film van vorig jaar ‘Voiceless – Stop the Bullies’ van Jagjeet Singh.


Bekijk ook deze items