terug

GH5 in ontwikkeling en overig Panasonic nieuws

gh5De Panasonic Lumix GH5 bevindt zich in de ontwikkelfase, nieuwe firmware voor de DMC GX80 en PocketWizard introduceert de FlexTT5 voor Panasonic.

Lumix GH5

gh5-mock-up-met-accessoires
GH5 mock-up met accessoires

De nieuwe Digital Single Lens Mirrorless camera van Panasonic zal voor het eerst 4K video met 60p/50p en 4:2:2 10-bit 4K video brengen. Om dit te bereiken worden bestaande technologiën, zoals de signaal doorvoer en het tegengaan van oververhitting, dusdanig verbeterd dat deze in een compacte lichtgewicht body passen.

Met deze ongeëvenaarde video functionaliteit, introduceert Panasoic ook ‘6K-Photo’ de opvolger van ‘4K-Photo’. Hiermee kunnen zeer hoge kwaliteit 18MP videostils worden verkregen, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzicht van de 8MP foto’s die nu met  ‘4K-Photo’ mogelijk zijn. Daarnaast biedt de GH5 ook ‘4K-Photo’ maar dan met 60fps.

Samen met de Lumix GH5, liet Panasonic op de Photokina ook drie nieuwe Leica DG Vario-Elmarit f/2,8-4,0 objectieven zien; een 8-18mm, een 12-60mm en een 50-200mm.panasonic-nieuwe-objectieven-8-18-12-60-45-200

Firmware Update voor de Lumix GX80

GX80-1Naast algemeen verbeteringen in het gebruik van de camera brengt de update vooral het nieuwe Focus Stacking naar de GX80. Focus Stacking is een uitbreiding van de Post Focus functie op de camera en gaat daarmee een stap verder. Waar de gebruiker bij Post Focus achteraf de juiste scherpstelling kan kiezen, wordt het met Focus Stacking mogelijk om beelden met verschillende scherpstelpunten bij elkaar te voegen, zodat een scherper beeld ontstaan.

PocketWizard FlexTT5 voor Panasonic

panasonicpwPocketWizard richt zich met de radio gestuurde FlexTT5 TTL voornamelijk op de GH4. PocketWizard heeft het TTL programma weten te optimaliseren voor Panasonic camera’s waardoor ook High Speed Synchronisatie met Panasonic speedlights, met synchronisatie snelheden tot 1/8000 seconde, mogelijk wordt.

Bij de lancering in oktober 2016 zullen in eerste instantie alleen de GH4 en FL360L en FL580L speedlights worden ondersteund. Verdere toekomstige compatibiliteit met andere Panasonic camera’s zal via firmware updates komen.


Bekijk ook deze items