Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Fujifilm kondigt middenformaat GFX 50S aan

gfx_front_63mm-_evfFujifilm gaat de stap naar het middenformaat met de GFX 50S, gebouwd rond een nieuwe G-vatting en met een sensor 1,7x groter dan full-frame.

gfx_front_evf2De nieuwe middenformaat camera zit nog in de ontwikkel fase en wordt na begin 2017 verwacht. De nieuwe GFX 50S krijgt een 51,4 MP G-formaat sensor met een afmeting van 43,8 x 32,9mm. Ook komen er zes nieuwe Fujinon GF objectieven die na begin 2017 zullen worden gelanceerd. De beeldsensor van de GFX 50S kan verschillend formaten aan zoals het standaard 4:3, maar ook 3:2, 1:1, 4:5, 6:7 en 6:17, allemaal formaten die vroeger in groot en middenformaat camera;s te vinden waren.

gfx_image08gfx_sideleft_63mm_evf

De GFX is een mirrorless systeem camera, die door het weglaten van de spiegel juist compact en lichtgewicht wordt. Fujifilm bouwt daarmee voort op de ervaring met de X-serie camera’s en de GFX zal dan ook fysieke eigenschappen van deze camera’s overnemen, zoals de knoppen en draaiknoppen. Daarnaast heeft de GFX een afneembare elektronische zoeker, voor als een externe monitor wordt gebruikt of om het systeem nog lichter te maken. Er komt ook een speciale adapter waarmee de elektronische zoeker in elke gewenste hoek is te plaatsen. De camera gaat ook tehthered fotograferen ondersteunen.

g-mountNieuwe G objectieven

Met de introductie van de GFX zullen ook zes objectieven beschikbaar komen. De objectieven met de nieuwe G-vatting maken optimaal gebruik van het mirrorless systeem, door dicht op de sensor geplaatst te worden, waardoor vignetering wordt voorkomen en de de scherpte over het hele beeldveld gelijk blijft. Net als bij X-serie krijgen de G-objectieven een diafragmaring, maar met daarop een C positie waarbij het diafragma op de camera is in te stellen. De objectieven zullen een stof- en waterbestendige constructie hebben en werken bij temperaturen to min 10 graden Celcius. De zes objectieven die tot de initiële uitrol gaan behoren zijn:

  • De GF63mmF2.8 R WR, een standaard prime met een 35mm equivalent van 50mm.
  • De GF32-64mmF4 R LM WR, een standaard groothoek zoomobjectief met een 35mm equivalent van 21-51mm
  • De GF120mmF4 Macro R LM OIS WR, een macro teleobjectief met een 35mm equivalent van 95mm
  • De GF110mmF2 R LM WR, een standaard portret objectief met een 35mm equivalent heeft van 87mm
  • De GF23mmF4 R LM WR, een ultra-groothoek objectief met een 35mm equivalent van 18mm
  • De Gf45mmF2.8 R WR, standaard groothoek met een 35mm equivalent van 35mm

gfx_image13


Bekijk ook deze items