Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X-Pro2

01_x_pro2_bk_front_cmos_pkg_blackDe lang verwachte opvolger van de X-Pro1 heeft een 24,3 MP X-Trans CMOS III sensor, een geheel nieuwe X processor Pro en sterk verbeterde autofocus.

38_x_pro2_bk_ev_conpensation_dialUiterlijk verschilt de X-Pro2 niet veel van de X-Pro1, er zijn vooral knoppen bijgekomen die de gebruiker over meer functionaliteit laat beschikken zonder dat daarvoor naar het camera-menu moet worden gegaan. De X-Pro2 beschikt nu over 273 autofocus punten waarvan er 77 selecteerbaar zijn en in het algemeen is de opstart- en reactietijd van de camera sterk verbeterd. Het ISO-bereik loopt nu van ISO 200-12800 en is uitbreidbaar naar 100-51200. De mechanische sluiter gaat nu tot 1.800 seconde en de flits synchronisatie is 1.250 seconde. De hybride zoeker, die nog steeds zowel electronisch als optisch is, heeft een Eletronic Rangefinder (ERF) modus, een kleine elektronische viewfinder die bovenop de optische viewfinder wordt getoond.

08_x_pro2_bk_top_35mm_white
De X-Pro2 bevat de nieuwe 24,3 MP X-Trans CMOS III APS-C sensor die een unieke kleurfilter rangschikking gebruikt om moiré en valse kleuren te verminderen, zonder dat daar een optical low-pass filter (OLPF) bij nodig is. De krachtige X-Processor Pro verbetert de reactietijden aanzienlijk, De opstarttijd is nu slechts 0,4 seconden, de camera heeft met 0,25 seconden de kortste pauze tussen foto’s. De sluitertijdvertraging is slechts 0,05 seconden en autofocus in 0,06 seconden. Daarnaast kan de X-Pro2 nu ook gecomprimeerd RAW beelden schieten.

06_x_pro2_bk_back_white
55_x_pro2_bk_finder_insideDe EVF maakt gebruik van een lcd met 2,36 megapixels. De snelheid van het scherm is verhoogd naar een maximumsnelheid van 85fps. De blackout-tijd na loslaten van de knop is ook gehalveerd tot 150 milliseconden. De optische viewfinder bevat een diopter correctie mechanisme en heeft een langer kijkveld van 16 millimeter, zodat het makkelijker is om door de zoeker te kijken. Daarnaast is het telefoto lichtframe verlengd tot een brandpuntafstand van 60 millimeter tot 140 millimeter. De X-Pro2 kent een Eletronic Rangefinder (ERF) modus die bij de X100-serie hoog werd gewaardeerd. Een kleine elektronische viewfinder wordt bovenop de optische viewfinder getoond, zodat focus, kijkhoek, belichting en witbalans in real-time kan worden bekeken, zelfs wanneer er foto’s met de OVF worden genomen.

Het aantal selecteerbare focuspunten is uitgebreid van 49 op eerdere modellen naar 77 voor uitgebreidere functionaliteit en snellere autofocus. Ongeveer 40 procent van het fotogebied is voorzien van snelle, precieze phase detection AF pixels. Door de verwerkingskracht van de nieuwe X Processor Pro te combineren met een contrast  autofocus uitleessnelheid levert de X-Pro2 de snelste autofocusprestaties ooit voor een camera uit de X-serie. Door het voorspellende autofocusalgoritme te verbeteren en de nauwkeurigheid van de phase detection autofocusinformatie te vergroten is het mogelijk om onophoudelijk te blijven fotograferen met 8,0fps.

13_x_pro2_bk_frontleft_35mmf2_leathercase_lenshoodDe body is gemaakt van een sterke magnesiumlegering en heeft afdichtingen op 61 plaatsen wat het toestel spatwaterdicht en stofbestendig maakt. De nieuwe sluiter beschikt over een topsnelheid van 1/8000 seconden, flitssynchronisatie tot 1/250 seconden en een sluiterduurzaamheid tot 150.000 foto’s. Voor het eerst in de X-serie zijn er twee SD-kaart sloten toegevoegd. Het lcd-scherm aan de achterkant is 3 inches groot en telt 1,62 megapixels.

36_x_pro2_bk_ss_iso_dialDe ISO-gevoeligheidsschakeling is in de sluitertijd draaiknop verwerkt, wat doet terugdenken aan oude filmcamera’s. Een command draaiknop (C) is toegevoegd aan de belichting compensatie draaiknop en het bereik is uitgebreid tot ±5EV. Er zijn in totaal zes functieknoppen toegevoegd, waarmee u sneller toegang tot regelmatig gebruikte functies heeft. De toevoeging van center-weighted metering is ideaal voor alledaags fotograferen met gebruikmaking van de optische viewfinder. Aangezien het een meer standaard metering-methode betreft, is deze perfect voor fotografen die niet willen vertrouwen op hoge niveaus van automatische meeting. Een joystick is toegevoegd voor het snel kiezen van een focuspunt.

39_x_pro2_bk_diopter_adjust_dialDe X-Pro2 bevat de nieuwe ACROS zwart/wit filmsimulatiemodus. Door gebruikmaking van de hoge verwerkingsprestaties van de X Processor Pro, produceert deze modus zachte tonen, diep zwart en rijke structuren. Een nieuwe Grain Effect-modus maakt foto’s korreliger. Deze modus zorgt voor afbeeldingen die doen denken aan oude filmfoto’s, zeker wanneer ze zijn afgedrukt. Ook in het camera menu zijn verbeteringen aangepast, zoals tabs. Maximaal 16 veelgebruikte items kunnen worden toegevoegd aan het nieuwe My Menu. Gecombineerd met de 16 items uit het Q-menu, kunnen nu in totaal 32 snelkoppelingen worden gemaakt. Nog het vermelden waard is dat de De X-Pro2 video schiet op 1080 bij 60fps en beschikt over WiFi.

 


Bekijk ook deze items