terug

Expositie examenwerk Fotovakschool

Uitnodiging GradShow mail
Stichting de Nederlandse Fotovakschool is trots op haar studenten. In de herfstvakantie van 2015 krijgen zestig geselecteerde studenten de gelegenheid om hun examenwerk te laten zien aan het grote publiek. De expositie vult het hele gebouw van de Fotovakschool in hartje Amsterdam. Na een feestelijke opening op woensdagavond 21 oktober zal de Show open zijn voor publiek van donderdag 22 oktober tot en met zondag 25 oktober. 
Daarnaast zijn er naar aanleiding van de expositie verschillende prijzen te winnen voor de deel-nemers. Zo kunnen ze met hun projectplannen genomineerd worden voor de Keep an Eye Fotovakschool Grant van 7.000 euro, of gekozen worden voor een expositie of artikel. De jurering en prijsuitreiking van de Grants vinden plaats tijdens de Grand Grant Evening op 5 november.
KEEP AN EYE FOTOVAKSCHOOL GRANT
 
Tijdens de Graduation Show worden tien deelnemers genomineerd voor de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Deze Grant maakt het mogelijk voor een jonge fotograaf om zijn of haar project een vliegende start te geven. Op basis van pitches van projectplannen van de genomineerde studenten, zullen Ellen Dosse (Spaarnestad Archief), Theo Audenaerd (Volkskrant) en Achmed Polat (Fotograaf des Vaderlands) de winnaar bepalen van de Keep an Eye Fotovakschool Grant 2015. Dit is een award, een geldprijs van 7.000 euro en begeleiding om zijn of haar project te verwezenlijken. De feestelijke avond wordt ondersteund door Peter van den Doel als presentator en Jan Banning met een lezing over fotografie.

Donderdag 22 oktober 2015 t/m zondag 25 oktober 2015
Donderdag/zaterdag 09:00 – 17:00u; zondag 12.00-17.00u
Fotovakschool Amsterdam, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge, getalenteerde, in Nederland studerende kunstenaars, muzikanten en andere artistiekelingen bij het realiseren van hun droom. De ondersteuning wordt geboden door een duurzame samenwerking (tenminste 3 jaar) met leidinggevende opleidingen en academies. Door het organiseren van competities en festivals, of door het verstrekken van geldelijke bijdragen. De Keep an Eye Foundation selecteert zelf haar doelen en begeleidt de projecten van begin tot eind. 
Overige prijzen en publicaties worden mede aangeboden door Pf, Galerie Objektief en Fotolab Kiekie.

Bekijk ook deze items