terug

Eerste impressie Nikon DL camera’s

De eerste indruk van de nieuwe DL compactcamera’s van Nikon is veelbelovend. De bediening en ergonomie voelde stevig en vertrouwd aan. Het eerste dat opvalt aan de camera zijn de gouden accenten die we kennen van de professionele Nikon G lenzen. De combinatie van de 1″ inch sensor en lichtsterke zoomlens, maakt het mogelijk de camera zowel compact te houden als beelden te genereren met een mooie bokeh. De eerste foto’s die met de camera’s zijn gemaakt door Nikon fotografen zijn veelbelovend en ik denk dan ook dat de Nikon DL camera’s zeer geschikt kunnen zijn voor professionele fotografen.

SS_015_3321_sim
Enkele beelden gemaakt met de nieuwe camera’s

Uit het persbericht

Nikon komt met een geheel nieuwe serie die de immer actieve fotograaf altijd en overal een handzame oplossing biedt. Met hun NIKKOR-optiek en Nikon beeld-technologie produceren de Nikon DL Premium Compact Camera’s een zeer hoge beeldkwaliteit, zodat u elke fotokans perfect kunt benutten.

De gloednieuwe serie bestaat uit drie modellen: de Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, de Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 en de Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Elke camera heeft een vast NIKKOR-zoomobjectief met een hoogwaardige optiek die vergelijkbaar is met die van Nikon D-SLR-objectieven en een snelle CX-formaat sensor van 1 inch. Welke Nikon DL-camera een fotograaf ook gebruikt, deze kan foto’s van 20,8 megapixels vastleggen in de JPEG- of NEF(RAW)-indeling en 4K/UHD-films met 30p/25p opnemen.

Elke Nikon DL Premium Compact Camera beschikt ook over Nikon’s befaamde geavanceerde hybride AF-systeem voor vliegensvlug scherpstellen. De EXPEED 6A-processor is de motor achter de hoge opnamesnelheden van elke camera: tot maar liefst 60 bps wanneer de scherpstelling is vastgezet in het eerste beeld of tot 20 bps met continue AF. Ook heeft elke DL camera een extreem korte opstart- en reactie-tijd. Nikon’s optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie biedt verbeterde signalering en correctie van trillingen. Elke Nikon DL-camera heeft ook een ISO 518-flitsschoen waarop diverse accessoires kunnen worden bevestigd, waaronder ook de vertrouwde Nikon D-SLR Speedlight flitsers. Een van de speciale Nikon DL-accessoires is de optionele DF-E1 kantelbare elektronische zoeker (EVF) met oogsensor, die een duidelijk beeld geeft en over een contrastrijk informatiescherm beschikt. Liefhebbers van Nikon D-SLR’s zullen ook de vertrouwde bedieningsknoppen, instelschijven en menu’s weten te waarderen. De objectiefcilinder van elke camera is voorzien van de bekende gouden NIKKOR-ring.

De Nikon DL24-85 f/1.8-2.8

DL_24_85_ambience_2-2Het grote NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoomobjectief biedt een geweldige flexibiliteit en de stand Supermacro levert rijkelijk gedetailleerde close-ups. Deze camera beschikt ook over een kantelbaar OLED-aanraakscherm met 1.037.000 beeldpunten en een opklapbare flitser. De objectiefcilinder is voorzien van een instelbare instelring en zoomring. Verkrijgbaar in zilver en zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 bedraagt € 749,-

De Nikon DL18-50 f/1.8-2.8

DL_18_50_ambience_1Met een indrukwekkend diafragma van f/1.8 bij 18 mm beschikt deze Nikon DL over het meest lichtsterke ultragroothoekobjectief dat Nikon ooit heeft gemaakt. Het objectief heeft Nikon’s befaamde Nano Crystal Coat voor een helderder beeld. Deze camera beschikt over een kantelbaar OLED-aanraakscherm met 1.037.000 beeldpunten en perspectiefcorrectie ín de camera. Verkrijgbaar in klassiek zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 bedraagt € 929,-

De Nikon DL24-500 f/2.8-5.6

DL_24_500_ambience_2Met een zeer krachtig NIKKOR-objectief met 21x zoom en de stand SPORT (VR) is deze Nikon DL perfect voor de immer actieve fotograaf met oog voor beweging. Deze camera beschikt over een ingebouwde elektronische OLED-zoeker met 2.359.000 beeldpunten en een kantelbaar OLED-aanraakscherm met hoge resolutie. Verkrijgbaar in klassiek zwart. De Nikon DL is naar verwachting leverbaar in juni. De verkoopadviesprijs van de Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 bedraagt € 1019,-

https://www.youtube.com/watch?v=Ta54piwWvqA

SnapBridge: houd uw Nikon camera verbonden met uw smartapparaat

Met een simpele, eenmalige handeling kunt u een smartapparaat met uw Nikon-camera koppelen. Installeer eenvoudig de app SnapBridge op uw smartphone of tablet, zet de camera aan en selecteer de camera in de lijst met beschikbare apparaten in de app. Met de Bluetooth®* Low Energy-technologie handhaaft SnapBridge een continue verbinding met laag stroomverbruik tussen uw camera en uw smartphone of tablet en biedt zo eenvoudige controle over uw fotografische activiteiten. U kunt uw foto’s nu synchroniseren met een smartapparaat terwijl ze worden gemaakt en u kunt de beelden van Nikon-kwaliteit direct delen. Ook kunt u SnapBridge gebruiken om belangrijke camerafuncties te bedienen via het smartapparaat (remote control), de camera up-to-date te houden (firmware updates), de (wereld)tijd en GPS locatie te synchroniseren met uw smartapparaat en meer.

SS_015_5429_sim
Enkele beelden gemaakt met de nieuwe camera’s
SS_015_5041_sim
Enkele beelden gemaakt met de nieuwe camera’s

 


Bekijk ook deze items