terug

Boekpresentatie “LAW & ORDER”

Galerie Fontana en Jan Banning presenteren op zaterdag 21 november het nieuwste boek “Law&Order”. De boekpresentatie wordt ingeleid door de strafrechtadvocaat Bart Stapert. Jan Banning verwierf wereldwijde bekendheid met Bureaucratics, een serie documentaire portretten van ambtenaren in acht landen.
Zijn nieuste boek Law & Order is een boek over strafrecht waarin de wereld van de kunst gecombineerd wordt met die van de juridische wetenschap. Banning fotografeerde bij politie, rechtbanken en in gevangenissen in Colombia, Frankrijk, Uganda en de Verenigde Staten. Naast vele foto’s bevat het boek een essay van Banning over strafvervolging, en een aangrijpend verhaal van Michiel Scholtes die zelf jarenlang gevangen zat in Frankrijk. Juridische experts van het Max Planck Instituut (MPI) geven korte inleidingen op de rechtssystemen van de vier landen, plus infographics over criminaliteit en strafrecht in 16 landen waaronder Nederland. Ulrich Sieber, directeur van het MPI, schreef het voorwoord. 

Deze veelzijdige collectie foto’s, teksten en statistieken roept vragen op over strafrechtbeleid die politieke gemeenplaatsen en populaire clichés ontkrachten. Voor liefhebbers die het boek wil bemachtigen kunnen vanaf 17:00 tot circa 18:00 uur de eerste exemplaren kopen tijdens de boekpresentatie in de Balie in Amsterdam.

Plaats en tijd

Zaterdag 21 november van 17:00 tot circa 18:00 uur in De Balie (linkerfoyer),
Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam.

Galerie Fontana – tentoonstelling

De galerie toont van 14 november 2015 tot 16 January 2016 een selectie uit het poject Law&Order. Lauriergracht 11, 1016 RD Amsterdam www.fontanagallery.com/
 
7g9c_BANDLAWORDERvUitnodig650_1


Bekijk ook deze items