terug

Airnef: draadloze overdracht voor Nikon gebruikers

airnefWaarom Nikon niet zelf software levert om draadloos beelden over te zetten is een raadsel, maar Airnef biedt daar nu een oplosing voor.

Ontwikkeld als open source software voor zowel Windows, OS X en Linux, maakt Airnef het mogelijk, voor Nikon gebruikers met externe WiFi adpaters of camera’s met ingebouwde Wifi om hun beelden draadloos over te zetten naar de computer. Het programma werkt ook voor Canon gebruikers, maar de maker geeft zelf aan dat het standaard EOS utility programma van Canon deze mogelijkheid al biedt.
Airnef regelt het download proces zodra het WiFi netwerk van de camera is geactiveerd en er verbinding is met de computer. Het programma biedt de mogelijkheid om in de camera beelden te selecteren, maar kan ook beelden herkennen en overslaan die al eerder zijn overgezet. Daarnaast zijn er opties om beelden over te zetten op basis van het type, de datum, een folder of vanaf een specifieke geheugenkaart.
In onderstaande video wordt uitgelegd hoe Airnef werkt. Voor wie een video van meer dan elf minuten te lang is en direct het programma wil downloaden kan hier terecht.

 
bron: Digital Photography Review


Bekijk ook deze items