terug

Fotofestival Alles Stroomt in Zwolle

De Stad Verbeeldt organiseert van 7 t/m 29 september 2024 Fotofestival Alles Stroomt in het Dienstengebouw van de voormalige IJsselcentrale Harculo, in Zwolle. Het progamma biedt een toegankelijke mix van fotografie, film, muziek en poëzie.

© Sakir Khader, Het leven op de West Bank voor 7 oktober 2023, winnaar Zilveren Camera

Fotografische beeldverhalen

Professionele fotografen, amateurfotografen, studenten en leerlingen hebben onder professionele begeleiding gewerkt aan fotografische beeldverhalen en multimediale producties rond de thema’s De maatschappij, dat zijn wij – Klimaatverandering, dat doen wij. Zo ontwikkelen ze hun visuele talenten en leren ze maatschappelijke thema’s te visualiseren. Alle deelnemers zijn op pad gegaan in de stad en de regio om hun verhaal te fotograferen en te filmen.

Onmisbaar, kwetsbaar, kostbaar van Hennie van der Wijk

In opdracht van De Stad Verbeeldt en in samenwerking met het Millennium Jazz Orchestra (MJO) heeft conceptueel fotograaf Baukje Venema een foto- en filmproductie gemaakt rond de thema’s Poëtisch Water –Klimaatverandering, dat doen wij. Haar foto’s en filmbeelden zijn te zien tijdens het fotofestival in Harculo.

Ook worden de beelden vertoond tijdens het concert Poëtisch Water van het MJO dat op 26 september 2024 zijn première Poëtisch Water beleeft in Schouwburg Odeon, Zwolle. 

Expositie Zilveren Camera

De Stad Verbeeldt organiseert tijdens het Fotofestival Alles Stroomt de expositie van de Zilveren Camera, de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie. Op de expositie is onder andere het werk van Sakir Khader te zien, winnaar van de Zilveren Camera 2023. In zijn indrukwekkende serie Het leven op de West Bank voor 7 oktober legt de fotograaf het Israëlisch-Palestijns conflict invoelbaar vast.  

Poëtisch Water van Baukje Venema

Programma Fotofestival Alles Stroomt

12 september 2024Jasper Doest, winnaar Zilveren Camera, categorie Natuur en Wetenschap, vertelt over het conflict tussen mens en natuur in Zambia. Curator: Marc Prüst.

15 september 2024: workshop Fotografie en Poëzie, georganiseerd door Renée Nieuwenstein en Anita Middel. Deelnemers laten zich inspireren door de expositie Poëtisch Water en maken daarbij hun eigen gedichten en poëtische teksten.

17 september 2024: stadsgesprek: Thema: Van creatie naar realisatie; over ideevorming, selectie en  ordening, toegespitst op het fotoboek Verhalen van HarculoGertjan Aalders en Bert Janssen vertellen over het concept achter het boek, Fieke van ’t Riet en Judith Konijnenberg geven inzicht in het productieproces. 

Joan Reinders (dirigent en componist van het Millennium Jazz Orchestra) en Baukje Venema (fotograaf) vertellen over hun muzikale en fotografische composities, gebaseerd op gedichten voor Poëtisch Water.

Crowdfunding Fotofestival Alles Stroomt

Draag je Stichting De Stad Verbeeldt een warm hart toe en sta je achter de activiteiten op het gebied van fotografie, visual storytelling, film, muziek en poëzie? Dan bestaat de unieke mogelijkheid om de stichting financieel te ondersteunen. Doneren kan via de website Voordekunst.nl.


Bekijk ook deze items