terug

Max van Son Nederlandse winnaar World Photography Awards

orig_NETHERLANDs_Max_Van_Son_1st place_National Award_2016_Sony_World_Photography_AwardsDe Nederlandse fotograaf Max van Son uit Amsterdam is uitgeroepen tot de winnaar van de ‘Netherlands National Award’ van de Sony World Photography Awards. Van Sons winnende foto “Late Afternoon Fight” is geselecteerd als de beste foto van een Nederlandse fotograaf die in één van de tien open categorieën is ingezonden.

Van Son is architect en bekend als fotograaf. Hij wint met deze prijs een Sony ILCE-7M2K. Daarnaast zal de winnende foto deel uitmaken van de 2016 Sony World Photography Awards-tentoonstelling in het Londense Somerset House van 22 april tot 8 mei. Ook wordt deze foto gepubliceerd in het jaarlijkse Sony World Photography Awards-boek. Tijdens de tentoonstelling worden ook de internationale winnaars en de shortlists in de categorieën Professional, Open en Youth getoond. Tegelijk vindt de eerste grote Europese tentoonstelling van het artistieke kunstfotografenduo RongRong & inri (China/Japan) plaats. Dit duo won de Outstanding Contribution to Photography-prijs in de Awards.

Van Son vertelt over de winnende foto: “Ik heb deze foto in de zomer van 2015 in de duinen van Noord-Holland genomen. Ik was al de hele middag aan het fotograferen toen ik opeens het geluid van vechtende vossen in de bosjes hoorde. Ik ging voorzichtig op het geluid af en zag twee vossen in gevecht, vlak voor zonsondergang. Op een gegeven moment viel het zonlicht heel mooi in de wijd geopende bekken van de twee vossen. Dat was het juiste moment om een aantal foto’s te maken.”

Van Son reageert op het nieuws dat hij de winnaar is: “Ik vind het fantastisch om te horen dat ik de winnaar ben van de nationale prijs! En het feit dat het gaat om een foto in de categorie ‘Nature & Wildlife’ is extra motiverend voor me. Natuurfotografie geeft me een goed gevoel van balans in verhouding tot architectuur. Ik voel me nu extra geïnspireerd om in deze categorie te blijven werken.”

De overige prijswinnaars in de Netherlands National Award zijn:

orig_Netherlands_Carina Dumais_2nd placeTweede prijs – Carina Dumais voor haar foto getiteld ‘Fun at City Beach on the quay’

orig_NETHERLANDS_Max_Van_Son_3rd placeDerde prijs – Max van Son voor zijn foto getiteld ‘Roll Over’

Het National Awards-programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf is genomen. Het programma loopt in 60 landen wereldwijd. De National Awards staan open voor zowel professionele als amateurfotografen.

De winnaars van alle 60 National Awards zijn vandaag aangekondigd. Alle winnende foto’s zijn te zien op www.worldphoto.org

De Sony World Photography Awards belonen en bekronen ’s werelds beste fotografen van het afgelopen jaar. De Awards trekken fotografen aan van elk niveau en omvatten vier categorieën: ‘Professional’, ‘Open’, ‘Youth’ en ‘Student’. Meer informatie over de Awards is te vinden op www.worldphoto.org


Bekijk ook deze items