Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Panasonic LUMIX G 100-400mm LEICA telezoomlens

NRR2015137547_00-thumb-2728x1535-461647Panasonic introduceert de LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400 mm F4.0-6.3 ASPH, een nieuwe telezoomlens voor de Micro Four Thirds-camera’s. Met een zoombereik van maar liefst 200-800 op een Micro Four Thirds-camera heeft deze lens het langste zoombereik van alle MFT objectieven.

Deze nieuwste toevoeging aan het assortiment verwisselbare lenzen van Panasonic is klein, licht en bijzonder robuust. De lens bestaat uit 20 elementen in 13 groepen en heeft een aantal asferische en extra low dispersion-elementen. De negen lamellen geven het diafragma een ronde vorm, wat een vloeiend bokeh-effect produceert.

Om over het hele zoombereik foto’s zonder bewegingsonscherpte te kunnen maken, beschikt de lens ook over “Power” optische beeld stabilisatie. Deze functie onderdrukt ongewenste trillingen en zorgt ervoor dat foto’s scherp en helder worden. De nieuwe telezoomlens heeft een snelle en nauwkeurige 240fps AF- motor, waardoor het ook mogelijk wordt om geluidloos video- opnames te maken.

Panasonic-100-400Vergeleken met conventionele super-telelenzen voor DSLR-camera’s is de nieuwste toevoeging aan het LUMIX G-assortiment bijzonder gemakkelijk mee te nemen. Dit is ideaal als men op reis de voorkeur geeft aan een niet al te grote, zware uitrusting. Door de robuuste behuizing is de lens ook bestand tegen stof of een lichte regenbui.

De lens is uitgerust met een tweedelige statiefbevestiging om sneller te kunnen wisselen tussen staand en liggend formaat. Hoewel de camera snel en eenvoudig 90° kan worden gedraaid, blijven de knoppen voor Focus Limiting, Power O.I.S. en handmatig scherpstellen gemakkelijk bereikbaar omdat ze niet meebewegen als de lens wordt gedraaid. Ook beschikt de lens over een geïntegreerde, inschuifbare zonnekap.

Belangrijkste eigenschappen:

  • Langste brandpuntsafstand voor Micro Four Thirds-systeem
  • Compatibel met Dual Image Stabilisation 
(combinatie van stabilisatie in behuizing en lens)
  • 240fps AF Drive
  • Zoomringvergrendeling
  • Weerbestendig geseald
  • Geïntegreerde, snel verdraaibare statiefbevestiging
  • Geïntegreerde, inschuifbare zonnekap

 


Bekijk ook deze items