terug

Student in Beeld: Alice de Kruijs

Foto: Alice de Kruijs
Foto: Alice de Kruijs

 
Het doel van mijn serie ‘Being Veiled’ is om vragen op te wekken en een ander perspectief te creëren over de gesluierde vrouw. Ik heb me laten inspireren door deze vrouwen en me verdiept in hun culturele en religieuze tradities en gewoontes. Vaak wordt de gesluierde vrouw besproken in de media. Daarbij gaat het vaak gepaard met stevige kritiek. Ik vind de kritiek meestal onterecht en vind hoofdbedekking een mooie subtiele vorm om je vrouwelijkheid maar ook je zelfrespect te tonen.
Ik heb me verdiept in verschillende manieren van hoofdbedekkingen. Zowel vanuit cultureel, religieus en praktisch (klimaat) oogpunt heb ik me laten inspireren. Deze serie laat het gezicht achter de sluier zien. Ik wil ze zo een persoonlijkheid geven zodat je verder kijkt dan de sluier. Als je je open stelt is er zoveel diversiteit en kracht te zien.
 
dekruijs3
Foto: Alice de Kruijs

 
dekruijs2
Foto: Alice de Kruijs


Concept

Ik werk (sinds de fotovakschool) met concepten. Met deze werkwijze maak ik veel artistiekere en persoonlijke werken. Een verhaal vertellen, dat is mijn passie. Meestal doe ik dat door een ander perspectief te geven. Mijn fotografie is een middel om mijn mening te uiten en om problemen of standpunten te laten zien. Alles wat ik vastleg is erg persoonlijk en is me erg dierbaar.
dekruijs4
Foto: Alice de Kruijs

 
In januari wordt ‘Being Veiled’ getoond in de jaarlijkse exposities van Life Framer in Londen en Zwitserland.


Meer informatie:
alicedekruijs.com


Bekijk ook deze items