terug

SIGMA 20mm F1.4 Art objectief

SIGMA introduceert een nieuw objectief in de Art-lijn: de SIGMA 20mm F1.4 DG HSM Art. De lichtgevoelige primes uit de Art-lijn benutten het uiterste van ultra-hoge megapixel DSLR’s uit het huidige tijdperk en zijn bovendien klaar voor de toekomst. De SIGMA 20mm F1.4 DG HSM Art levert een uitstekende lichtgevoelige helderheid en bokeh en biedt een nog nooit vertoonde visuele ervaring, aldus Sigma.

design_details_02_1
De SIGMA 20mm F1.4 DG HSM Art heeft minimale distortie, laterale chromatische aberratie en saggitale coma flare en is de ideale keuze voor architectuurfotografie, landschapsfotografie, indoorfotografie met weinig licht en fotografie van sterrenhemels.
Comparison

Highlights:

  • Minimale focusafstand: 27.6cm
  • Gewicht: 950 gram
  • Afmeting (diameter x lengte): ø90.7mm x 129.75mm
  • Ontworpen voor ultra-hoge megapixel DSLR’s. 
  • Compatible met SIGMA USB DOCK
  • Verkrijgbaar voor Sigma, Canon en Nikon vatting 
design_details_01_1
Minimale chromatische aberratie

Dit objectief minimaliseert chromatische aberratie een veel voorkomend probleem bij lichtgevoelige ultra-groothoek objectieven. Het bevat twee FLD (“F” Low Dispersion)* glas lenselementen en vijf SLD (Special Low Dispersion) glas lenselementen om laterale chromatische aberratie dat vooral zichtbaar is bij de hoeken van het beeld  te minimaliseren.
De geoptimaliseerde verdeling van de lichtbundels in het objectief help axiale chromatische aberratie te verminderen. Als gevolg hiervan levert dit objectief een hoge beeldkwaliteit in iedere situatie en de prestatie is consistent scherp en met een hoog contrast.
*FLD glas is ultra low-dispersie glas dat zorgt voor prestaties op het hoogste niveau. De hoge transparantie, refractie index en dispersie zijn extreem laag vergeleken met een conventioneel type glas. Deze eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van fluoriet dat bekend staat om zijn meer dan normale dispersie. Hierdoor wordt residu chromatische aberratie (secundair spectrum) geminimaliseerd, dat niet kan worden gecorrigeerd door een normaal optisch glas terwijl tegelijkertijd wordt gezorgd voor scherpe beelden met een hoog contrast.
large_double_aspherical_lens_l
Dit nieuwe objectief levert top prestaties, zelfs bij open diafragma en kan daarom worden gezien als het hoogtepunt van SIGMA’s Art lijn.

Distortie tot minimum teruggebracht

Distortie (ongewenste verstrooiing van het licht) is een veel voorkomend probleem bij groothoekobjectieven en het is niet mogelijk dit te corrigeren door het diafragma te veranderen. Daarom moet hier rekening mee worden gehouden vanaf het begin van het ontwerp van het objectief. Het SIGMA 20mm F1.4 DG HSM | Art objectief reduceert ongewenste verstrooiing van het licht doordat de invalshoek van het licht vanaf het eerste glas element wordt aangepast en door gebruik van asferische glaselementen die optimaal geplaatst zijn

Ontworpen om flare en ghosting te reduceren

Vanaf het begin van het ontwerpproces heeft SIGMA maatregelen genomen om flare en ghosting te verminderen en om een optisch design te ontwikkelen dat bestand is tegen incidentele lichtbronnen zoals tegenlicht. Vanaf het stadium van prototype gebruikte SIGMA niet alleen simulaties maar daadwerkelijk ook fotografische experimenten om flare en ghosting te benaderen onder verschillende omstandigheden en om maatregelen te nemen om ze tegen te gaan. Daarbij helpt SIGMA’s Super Multi-Layer Coating om flare en ghosting te reduceren en deze zorgt ook voor scherpe, hoge contrast beelden, zelfs bij tegenlicht.
 
 


Bekijk ook deze items