terug

Inspiratie opdoen bij Shoot Amsterdam 2013

Shoot Amsterdam 2013Al vijf jaar wordt in New York Shoot gehouden, een evenement dat door de Bron Imaging Group is georganiseerd. Nu vindt Transcontinenta, de Nederlandse importeur van onder andere broncolor, het tijd om het evenement ook in Nederland plaats te laten vinden. Op 18 maart 2013 is de eerste Shoot Amsterdam in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De ‘gastheren’ zijn broncolor (via Transcontinenta) en Hasselblad (via distributeur Pro-Spirit). De apparatuur staat echter niet centraal, het gaat de dag voornamelijk om inspiratie op te doen en bij te leren en is een mooie aanvulling op de Dag van de Fotografie.
In een aantal studio-opstellingen laten fotografen Rahi Rezvani, Steven Bemelman, Daan Verschuur en Rico Ploeg zien hoe zij werken. Met deze fotografen wordt ook gelijk duidelijk dat de dag bedoeld is voor een brede groep fotografen, van portret tot food en van product tot high speed. Naast de demonstraties zijn er ook een aantal lezingen, van onder andere Pf-auteur Daimon Xanthopoulos over multimedia, Hans Rooseboom van het Rijksmuseum over hun fotocollectie en Sonja van Driel over ondernemen. Ook Adobe is aanwezig en zal enkele lezingen geven over het werken met hun pakketten. Verder kun je ook je portfolio laten bespreken via GUP. Daarvoor moet je jezelf wel van te voren opgeven.
Het volledige programma is te zien op de site van Shoot Amsterdam. Het belooft inderdaad een inspirerende dag te worden! De toegang is gratis, maar je moet je wel van te voren aanmelden.


Bekijk ook deze items