terug

Inschrijving SHOOT A’DAM 2016 geopend

“Shoot A’DAM is een dag vol gratis inspiratie, informatie en demonstraties, speciaal voor de professionele fotograaf en serieuze fotografiestudent”

Op maandag 4 april aanstaande wordt al weer de 4e editie van het event ‘shoot A’DAM’ georganiseerd in de fotografische creatieve hot-spot Pakhuis de Zwijger. Shoot A’DAM is een informatief, inspirerend, interactief gratis eendaags evenement voor professionals in de imaging industrie. Het event wordt sinds het begin gehost door de Transcontinenta topmerken broncolor en Hasselblad met medewerking van diverse event partners zoals; de DuPho, PF magazine, Canon (printers), EIZO, PhotoQ en DxO. Vorig jaar trok dit evenement zo’n 1.100 professionals.

‘Shoot A’DAM’ is zeker niet gelijk aan de meeste andere fotografische evenementen. In principe gericht op professionele fotografen, maar nog steeds geschikt en interessant voor alle niveaus van beeldmakers, is ‘shoot A’DAM’ al jaren een dag vol interactiviteit en hands-on activiteiten. Geen ‘saaie’ verkoopstands, maar letterlijk een pakhuis vol met live shoots, demonstraties, seminars, workshops en netwerk momenten. Elk ontworpen om te inspireren, te informeren en te activeren. In samenwerking met lokale en internationale top fotografen, onderscheidende merken en toegewijde partners die allen jouw passie voor beeld delen.

LIVE FOTO SHOOTS

Een van de belangrijkste en meest inspirerende onderdelen van shoot A’DAM zijn ongetwijfeld de diverse live shoots en demonstraties die op het podium in de grote zaal plaatsvinden. Gedurende de dag zal een breed scala aan fotografische genres zoals fashion, portret en mode de revue passeren. Met ruim 250 zitplaatsen is er altijd wel een plekje om één of meerdere live shoots bij te wonen.

HANDS-ON: STUDIO OPSTELLINGEN EN PRODUCT INFORMATIE

In twee aparte ruimtes zijn diverse opstellingen aanwezig, mini studio’s, voorzien van o.a. Hasselblad, broncolor en Leica apparatuur waar je de producten zelf kunt proberen en vragen kan stellen aan de experts van deze merken. De ideale gelegenheid om je eigen inspiratie te toetsen zogezegd.

impressie tijdens voorgaande shoot amsterdam
impressie tijdens voorgaande shoot amsterdam

INSPIRATIE SESSIES EN WORKSHOPS

Diverse fotografen en specialisten zullen lezingen geven over hun manier van werken en wat hen inspireert. Dit jaar staan de storytelling sessies in het teken van ‘bewegend beeld’. In onderhoudende en informatieve vorm worden ervaringen over het werken met bewegend beeld met je gedeeld. Waarom maak ik eigenlijk bewegend beeld? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de valkuilen? Welke organisatie heb je nodig voor een goede productie? Welke apparatuur is het beste geschikt?  Plus de mogelijkheid tot het inschrijven voor interactieve sessies in kleine groepen met experts op het gebied van o.a. audio, editing en apparatuur. Ligt je passie bij bewegend beeld, dan vind je op shoot A’DAM 2016 net die extra informatie en inspiratie die je kunt gebruiken in je volgende stap.

Gedurende shoot A’DAM 2016 zullen op continue basis diverse gratis ‘business seminars’ worden gegeven. Gericht op uitdagingen en mogelijkheden waar professionele fotografen voor staan en met medewerking van bedrijven uit de hedendaagse fotografische industrie. Leren van én geïnspireerd worden door top professionals uit de industrie is het doel van deze seminars. Perfect voor iedereen die zijn of haar fotografie business naar een hoger plan wil tillen. Event partner DuPho weet bij uitstek wat er leeft onder de doelgroep en neemt ook dit jaar de programmering voor haar rekening. Laat je onderdompelen in alles wat met fotografie en je business te maken heeft.

INFORMATIE- EN NETWERKRUIMTE

Hier tref je onder andere de PhotoQ boekshop, informatie van event partners als Canon (printers), EIZO, PF magazine en DxO. Tevens vind je hier extra productinformatie over andere relevante Transcontinenta merken zoals: Lexar, Lastolite en Datacolor. Daarnaast is hier de ideale mogelijkheid tot het netwerken met mede bezoekers.

VOOR WIE IS SHOOT A’DAM (AMSTERDAM) BEDOELD?

Dit unieke gratis eendaagse event richt zich specifiek op professionele fotografen, fotografie assistenten, aanstormend talent, serieuze fotografie studenten en andere beroepsgroepen werkzaam in de fotografie en imaging industrie die graag vooruit willen. Dus ben je al werkzaam in de imaging industrie of wil je daar zondermeer je business starten? Kom dan zeker langs op dit unieke event.


shoot 2016Schrijf je in!

Het programma staat op  www.shoot-amsterdam.nl en wordt de komende tijd verder in detail verder aangevuld gepubliceerd. Hier kan je je ook aanmelden voor shoot A’DAM 2016. Via social media www.facebook.com/shootamsterdam wordt altijd de laatste informatie gedeeld. Wees er snel bij,  want de toegang tot het event is gratis, maar vol=vol.

 


Bekijk ook deze items