terug

Het septembernummer van Pf is uit

Coverfoto: Justine Tjallinks
Coverfoto: Justine Tjallinks

In het septembernummer van Pf komen in meerdere artikelen beelden tegen waarin de fotograaf een keuze had: maken of breken. Inge Hondebrink fotografeerde onder andere paralympische sporters. Het zijn mooie, krachtige sportbeelden waarin het vooral niet draait om de handicap. In de portfolio brengt Justine Tjallinks ook buitenbeentjes in beeld, mensen met het Syndroom van Down en albino’s – die tevens een onderwerp zijn bij Sanne De Wilde, net als kleine mensen in China. Tjallinks koos er bewust voor om alles zo perfect mogelijk te stileren en na te bewerken. Ook hier draait het vooral niet om de ‘afwijking’.

Maar we hebben natuurlijk nog veel meer. Bekijk hieronder de volledige inhoud:

Sanne de Wilde

Fotografe Sanne De Wilde is geboren in Antwerpen, opgeleid in Gent, maar woont momenteel in Amsterdam. De Wilde werkt voor de Volkskrant en aan haar eigen projecten, met exposities in binnen- en buitenland. Ze heeft een bijzondere interesse om in haar projecten kwetsbare mensen met kracht weer te geven.

Bethany de Forest

Bethany de Forest maakt al twintig jaar foto’s met een pinhole camera, een fototoestel met in plaats van een objectief een klein gaatje: de pinhole. Hoewel de pinhole fotografie een archaïsche techniek is, blijkt het toch de enige mogelijkheid om haar complexe voorstellingen goed in beeld te brengen.
festivals

Unseen: Scarlett Hooft Graafland

De foto’s van Scarlett Hooft Graafland zijn allemaal vervreemdende beelden, waarin mensen en voorwerpen als sculpturen fungeren in een surrealistische, verafgelegen wereld.

Breda Photo: Inge Hondebrink

Inge Hondebrink brengt ten tijde van BredaPhoto de verhalen van de paralympische sporters in Rio in beeld. Die verhalen, die staan centraal. Niet het hebben van een handicap, maar juist de schoonheid, de kracht en het verhaal dat erachter schuilgaat.

Ondernemen: Creëer je eigen merk

In de overvolle fotografiemarkt is het meer dan ooit van belang jezelf te onderscheiden, niet alleen in je fotografie, maar in het geheel van uitingen dat je naar buiten brengt, inclusief je eigen persoonlijkheid.

Het uitgeven van een eigen boek

Als fotograaf is je camera je visitekaartje. Een zelfgemaakt portfolioboek of een eigen website zijn onmisbaar. Pas echt grote stappen maak je met een eigen, professioneel uitgegeven boek met daarin je werk.

Zeiss Batis

Sinds een jaar zijn de Zeiss Batis 25mm f/2 en Batis 85mm f/1.8 te koop. Medio 2016 wordt er wederom een hypermodern objectief aan de serie toegevoegd, een Zeiss Batis 18mm f/2.8. Pf bekeek ze nader.

Beste beeldscherm voor de juiste klus

Wie bezig is met beeld heeft te maken met beelschermen. Deze zijn van essentieel belang. Pf bekeek twee schermen van Eizo

BenQ

Een nieuwe speler in de beeldschermmarkt is sinds korte tijd BenQ. Dit jaar wonnen ze een prijs bij de TIPA awards voor hun 27” inch beeldscherm. Pf bespreekt de eigenschappen.

Nikon Theaterfotografieprijs: Erik Franssen

Nadat hij jarenlang als freelancer voornamelijk voor dezelfde theatergroep werkte, maakte Erik Franssen vorig jaar de keuze voor meerdere nieuwe opdrachtgevers te gaan werken.

Licht op locatie: Jaap van den Beukel

Een reclamefotograaf die de straat op gaat. Hoe dat uitpakt? Bij Jaap van den Beukel smelten twee vormen van fotografie samen, en flitslicht speelt daar een rol bij.

Juridisch: straatfotografie

Wat zijn de regels van de straatfotografie en andere fotografie in het openbaar? Het is in elk geval alles behalve zwart-wit.

DuPho: Fotofestivals

Fotofestivals: een ontmoetingsplek of een aanjager van je carrière? Drie DuPho-leden, die hebben geëxposeerd op festivals in het buitenland, vertellen hoe het kan lopen en wat het hen heeft gebracht.

Column Ton Henderiks: Waarom maken we foto’s?


PORTFOLIO: Justine Tjallinks


Vaste rubrieken

  •  Nieuws
  • Uitgelicht
  • De gadget van
  • Column Filip Naudts
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken

Wil je het septembernummer bestellen? klik dan hier. 


Bekijk ook deze items