terug

Selectie eerste 45 fotografen voor benefietveiling

posterveiling

YiPArt Fotoveiling 2017, de grootste benefiet fotoveiling van Nederland, vindt dit jaar voor de achtste maal plaats. Op zaterdag 7 oktober worden in Paradiso Noord van 16 – 19 uur werken van 80 fotografen geveild door veilingmeester Jop Ubbens. De opbrengst is bestemd voor de stichting Young in Prison (YiP). Deze stichting realiseert creatieve projecten in jeugdgevangenissen wereldwijd. Na afloop van de veiling viert YiP haar 15-jarig jubileumfeest met live optredens, muziek en theater. De foto’s zijn van 25 september tot en met 5 oktober te bezichtigen bij 5&33 gallery in het art’otel amsterdam. Inmiddels zijn de eerste 45 fotografen geselecteerd, zij bieden werk beschikbaar voor de veiling. 

De YiPArt Fotoveiling is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste benefiet fotoveiling van Nederland. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent. Tegelijkertijd dragen kopers bij aan de positieve re-integratie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Dit jaar is er werk van onder andere: Annie Leibovitz, Erwin Olaf, Eva Roovers, Franciscus & Franciscus, Hendrik Kerstens, Kadir van Lohuizen en Koos Breukel. Directeur Raoul Nolen: ‘Dankzij de fantastische support van vele sponsoren, fotografen en gulle kopers, kan Young in Prison haar programma’s in jeugdgevangenissen wereldwijd voortzetten, verder ontwikkelen en uitbreiden.’

Veilingcatalogus

In partnerschap met Het Parool verschijnt er een special over het werk van Young in Prison, inclusief de veilingcatalogus, als onderdeel van de zaterdag editie op 23 september. Hier vind je een lijst van de 45 fotografen.

Creativiteit bevrijdt

Creativiteit is voor Young in Prison geen doel, maar een middel voor de jongeren om dichter bij zichzelf te komen en hun talenten te ontdekken. Het vormt tevens de bindende factor tussen de fotografen, kunstkopers en jongeren in gevangenissen. Kunstenaars en kunstliefhebbers begrijpen als geen ander dat jongeren zich door middel van creativiteit kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen die een positieve rol vervullen binnen de samenleving. De afgelopen 15 jaar heeft YiP in zes verschillende landen gewerkt en met haar creatieve programma’s duizenden (ex-) gedetineerde jongeren geholpen talenten te ontdekken, zich persoonlijk te ontwikkelen en te werken aan een positieve toekomst. Want iedereen verdient een tweede kans. Kortom, creativiteit bevrijdt!

Ubuze Bam

Het 15-jarige jubileum wordt – na afloop van de veiling – gevierd met live optredens. De Zuid Afrikaanse voorstelling ‘Ubuze Bam’ wordt op deze avond voor het eerst getoond aan het Nederlandse publiek. ‘Ubuze Bam’ wordt gespeeld door vier jongens die in jeugddetentie hebben gezeten. In die periode namen zij deel aan het YiP-programma in Zuid Afrika. De voorstelling toont hun ontworsteling uit hun oude leven en negatieve patronen. Geïnteresseerden in de YiPArt fotoveiling kunnen zich vanaf 20 juli aanmelden door een mail te sturen naar yipart@younginprison.nl om op de hoogte gehouden te worden. Meer informatie over de YiPArt Fotoveiling, stichting Young in Prison en de projecten is te vinden op: www.younginprison.nl.

Plaats en tijd

Veiling en feest:
zaterdag 7 oktober 2017, 16– 19 uur. Aansluitend jubileumfeest. Paradiso Noord/THT. IJpromenade 2, Amsterdam. Toegang gratis, reserveren verplicht via www.younginprison.nl/tickets

Kijkdagen:
maandag 25 september tot en met vrijdag 6 oktober 2017 dagelijks van 9 tot 21 uur, 5&33 gallery in art’otel amsterdam, Prins Henddrikkade 33, Amsterdam.


Bekijk ook deze items