terug

PhotoSwap in pop-up Photo Gallery Untitled

Anne Claire de Breij 1
Anne Claire de Breij

Begin oktober opent Photo Gallery Untitled na twee jaar weer zijn deuren. De pop-up Gallery in de Quellijnstraat in Amsterdam biedt fotografen de gelegenheid om bij elkaar te komen, werk te exposeren en is daarnaast beschikbaar voor het houden van openingen of workshops. Op 18, 19 en 20 september, tegelijk met Unseen Photo Fair & Festival, organiseert Photo Gallery Untitled een event voor professionele fotografen: PhotoSwap.
Sander Nieuwenhuys (3)
Sander Nieuwenhuys

‘Het weekend van Unseen leek ons een mooi moment om een plek te bieden waar fotografen samen kunnen komen’, aldus fotograaf Janus van den Eijnden, een van de organisatoren van PhotoSwap. ‘Het idee van PhotoSwap is dat twee collega-fotografen in elkaars oeuvre duiken en een lang gewilde print ruilen tegen een foto uit het eigen repertoire. Een ideale en laagdrempelige manier om kunst van elkaar te verkrijgen.’ De geruilde prints worden ook in het klein afgedrukt en tijdens het weekend geëxposeerd. Verder kunnen fotografen zelf prints meenemen naar Photo Gallery Untitled en die ter plekke of op een later moment ruilen.
Julius - SchrankHoly_Mount_Athos_13
Julius – Schrank Mount Athos

Meer dan 50 fotografen hebben inmiddels toegezegd mee te doen met PhotoSwap. Kunst, documentair, portret, journalistiek en straatfotografie, de diversiteit is enorm en de kwaliteit is hoog. Professionele fotografen die willen deelnemen aan PhotoSwap kunnen mailen naar photoswap2015@gmail.com. De Gallery is 18, 19 en 20 september van 12.00 tot in ieder geval 18:00 geopend.

Photo Gallery Untitled
Quellijnstraat 80-HS
1072XW Amsterdam

 
Schermafbeelding 2015-09-17 om 13.59.40


Bekijk ook deze items