Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Nieuw werk Erwin Olaf bij Unseen

Foto Erwin Olaf
Foto Erwin Olaf

Tijdens Unseen is een bijzondere fotoserie van fotograaf Erwin Olaf te zien. Dit keer geen personages of portretten, maar verstilde beelden geschoten in de eeuwenoude crayères, wijnkelders, van het oudste champagnehuis ter wereld. Het werk is ontstaan uit een samenwerking met het Franse champagnehuis Ruinart en wordt getoond op de grootste internationale kunstbeurzen. Hoewel deze samenwerking al eerder bekend was, waren er tot dusver geen plannen om het werk ook in Nederland te tonen. Vlak voor het begin van Unseen is alsnog besloten om het werk in Amsterdam te laten zien. Deze bijzondere wereldtour eindigt dit jaar met Frieze London, Paris Photo en Art Basel Miami.

Elk jaar geeft Maison Ruinart een succesvol kunstenaar carte blanche. Dit jaar was het de wens van Erwin Olaf om de eeuwenoude crayères van het huis – die een plek hebben op de UNESCO werelderfgoedlijst – vast te leggen. Bij zijn bezoek aan Reims was Olaf direct gefascineerd door de diepte en omvang van de crayères. Hij besloot zich daarom te concentreren op de details van deze prehistorische rotsformatie en de sporen die mensen door de eeuwen heen achterlieten.

Foto Erwin Olaf
Foto Erwin Olaf

De fotoserie

Ruinart kent een lange geschiedenis aan samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars die teruggaat tot 1896, het jaar waarin kunstenaar Alphonse Mucha voor het eerst een spraakmakende advertentie ontwierp voor het champagnehuis. 120 jaar later viert Erwin Olaf dit jubileum met een eerbetoon aan Mucha de grote vertolker van de Art Nouveau stroming. De uiteindelijke serie bestaat uit 26 zwart-wit beelden. De spanning die dikwijls zichtbaar is in zijn personages en portretten, is in deze serie vervangen door een vorm van sereniteit, alsof de tijd heeft stil gestaan. Vanaf maart tot december 2016 wordt de fotoserie getoond op internationale kunstbeurzen zoals Art Basel, Frieze NYC en nu dus Unseen Photo Fair in Amsterdam. Meer informatie: www.unseenamsterdam.com en www.erwinolaf.com.


Bekijk ook deze items