terug

Pf Beeldspecial; een kijkje in de keuken

PF_Beeldspecial
Coverfoto ©Arend Spaans
Hoe vaak vraag je het je wel niet af bij het zien van prachtige foto’s: met welk systeem zou hij of zij eigenlijk werken? Daarom besteden we daar in deze Beeldspecial eens extra aandacht aan. Welk merk camera, welke instellingen gebruiken ze of waar laten zij hun beelden eigenlijk afdrukken? De fotografen die aan het woord komen, hebben allemaal hun eigen specifieke stijl. Kijk mee, lees mee en laat je vooral inspireren!

INHOUD
Jasper Faber
De Leica’s waarmee Faber werkt, zijn gemaakt voor eenvoud en vergen daarmee het maximale van de fotograaf. Faber: “Alles is zo gemaakt dat je op een vrij simpele manier helemaal je eigen ding kunt doen.”
Wigo Worsseling
Worsseling is een gepassioneerd urbex fotograaf en zoekt vergane glorie op in vervallen huizen, donkere fabrieksruimtes en verlaten villa’s. Worsseling fotografeert al zijn hele leven met Nikon en werkt inmiddels met een full-frame model, een D810.
Arend Spaans
Spaans verdiept zich als portretfotograaf net zo graag in de karakters van mensen die hij vastlegt, als in de technische aspecten van de broncolor apparatuur waarmee hij werkt.
Adriaan Sommeling
In zijn wereld is alles mogelijk. Zijn fantasierijke ‘composites’ worden online veel bekeken, geliked en gedeeld. De Olympus OM-D E-M1 waarmee hij werkt, is een verlengstuk van zijn verlangen naar vrijheid die hij ook had als schilder.
Rogier Bos
Bos laat twee kunstvormen samenkomen; die van dans en van architectuur. De fotograaf, die normaal vooral werkzaam is in de zakelijke markt, heeft een indrukwekkende serie dansfotografie gemaakt.
Ilvy Njiokitjien
Njiokitjien fotografeert en filmt op het snijvlak van het nieuws. Ze is altijd op zoek naar de verhalen achter de actualiteit. Njiokitjien: “In het harde nieuws mis ik soms de essentie van wat er aan de hand is aan de achterkant van het verhaal.” Njiokiktjien is het merk Canon altijd trouw gebleven.“Ik kan die camera’s blind gebruiken.”
Linelle Deunk
Deunk is documentair en portretfotograaf en won met haar project ‘This world is (not) mine’de SO Award van 2015. Aandacht voor deze winnende beelden.
Frank Doorhof
Doornhof zorgt ervoor dat zijn foto’ hun kleurrijke kenmerken behouden. “Ik werk samen met fotolab Fifo Color. Zij geven advies over waar foto’s het beste op uit komen. Ze denken mee met de fotograaf en gaan voor topkwaliteit.”
Floris Kok
Pf koos zijn portfolio uit tien genomineerden voor de ‘Keep an Eye Fotovakschool Grants’ voor een publicatie in deze special. Zijn serie ‘Plastic Soup Starts Here’komt hierin aan bod.
DuPho-leden in beeld
De beroepsvereniging voor professionele fotografen DuPho (Dutch Photographers) herbergt een zeer divers gezelschap van fotografen die verschillende disciplines van de fotografie beoefenen. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben zich bij DuPho aangesloten omdat ze geloven in de kracht van het collectief.


Neem nu een abonnement en mis deze speciale uitgaves niet! 


Bekijk ook deze items