terug

Panasonic Lumix 12-60mm F3.5-5.6 POWER O.I.S.

 

De nieuwe LUMIX G VARIO 12-60mm-lens (equivalent 35mm-camera: 24 – 120 mm) van Panasonic is een veelzijdige, zeer duurzame lens die hoge prestaties levert. De lens is opgebouwd volgens de Micro Four Thirds-norm en heeft een maximale diafragmaopening van F3.5 bij groothoek en F5.6 aan de tele-eind. Daarnaast is hij voorzien van POWER O.I.S. (Optical Image Stabiliser) van Panasonic. 

Panasonic-12-60mm-2-580x435

Het lenssysteem, met elf elementen in negen groepen, beschikt over drie asferische lenzen en een ED-lenselement (Extra-low Dispersion). Dit voorkomt vervorming en staat garant voor een verbluffende beeldkwaliteit. De lenselementen zijn voorzien van meerdere coatings en minimaliseren ghosts (dubbelbeeld) en flare (schitteringen). Dit verbetert de opnameprestaties en zorgt voor optimale resultaten – zelfs bij helder zonlicht.

De zeven lamellen van het diafragma vormen een ronde opening, die een prachtig bokeh-effect creëert in het onscherpe gebied.

Voor optimale autofocusprestaties bij snelle opnames en 4K Photo-modus is in de lens een inwendig scherpstelsysteem en een stappenmotor verwerkt. Die maken een scherpstelsnelheid van maximaal 240 fps (frames per seconde) mogelijk. Het resultaat: een soepele, stille bediening van de snelle, uiterst nauwkeurige Contrast AF van de LUMIX G.

Het veelzijdige 5x-zoombereik van 24 – 120 mm (equivalent van 35mm-camera) maakt een grote verscheidenheid aan opnamesituaties mogelijk, zoals reislandschappen en gedetailleerde portretten. Ook beschikt de lens over een vergrotingsfactor van 0,54x voor haarscherpe close-up en macro-opnames (vergeleken met full-frame).

De geïntegreerde POWER O.I.S. compenseert handbewegingen effectief, wat het fotograferen in omgevingen met weinig licht vergemakkelijkt. De lens is tevens compatibel met een LUMIX G camera welke beschikt over het door Panasonic ontwikkelde DUAL I.S. stabilisatie systeem, zoals in de LUMIX GX8.

De nieuwe, verwisselbare LUMIX G-lens is spatwater- en stofbestendig. Actieve fotografen kunnen dus ook aan de slag bij slecht weer of in uitdagende omgevingen. Om de nieuwe zoomlens goed te laten aansluiten op de sterke beeldkwaliteit van LUMIX G-camera’s, is hij voorzien van een zeer duurzame, metalen bevestiging.

 


Bekijk ook deze items