Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Outstanding Award voor fotografenechtpaar

Foto RongRong & inri
Foto RongRong & inri

Het artistieke duo RongRong & inri krijgt op 21 april de Outstanding Contribution to Photography prijs uitgereikt tijdens de Sony World Photography Awards (SWPA) in Londen. De fotografen worden geroemd om hun carrière, evenals hun invloed op de Chinese en Aziatische fotografie.

‘Foto’s van RongRong & inri zijn een reflectie van de intieme wereld die ze samen hebben gecreëerd,’ aldus de World Photography Organisation, de organisatie achter de SWPA. ‘Met hun werk verleggen ze de grenzen van de traditionele, analoge zwart-wit fotografie. Daarnaast zijn ze grondleggers van het Three Shadows Photography Art Centre, het eerste Chinese non-profit centrum voor de hedendaagse fotografie en videokunst. Ook stonden ze aan de basis van het in 2015 gehouden Jimei x Arles Photo Festival.’

In het Somerset House in Londen is van 22 april tot 8 mei werk te zien van RongRong & inri. Daar is tevens een expositie met werk van winnaars van SWPA. Het is de eerste keer dat zoveel werken van het duo buiten Azië te zien zijn. In de collectie zitten ook foto’s uit de serie Tsunami Story, het laatste werk van de fotografen.

Foto RongRong & inri
Foto RongRong & inri

RongRong (uit China) en inri (uit Japan) werken sinds 2000 samen. Ze ontmoetten elkaar in 1999 bij een expositie in Tokyo. Ze spraken elkaars taal niet, maar waren onmiddellijk met elkaar verbonden via de fotografie. In 2003 zijn ze getrouwd. Meer informatie: www.rongin.com.

Eerdere winnaars van de Outstanding Award zijn onder meer Eve Arnold, William Klein en Elliot Erwitt. De Sony World Photography Awards worden georganiseerd door de World Photography Organisation (WPO). Op 23 februari wordt de shortlist voor de Awards gepubliceerd.


Bekijk ook deze items