terug

Ouder en wijzer maar niet minder hip

Foto Ari Seth Cohen
Foto Ari Seth Cohen

Vroeger vond ik oma’s al hip wanneer ze een spijkerbroek droegen in plaats van een lange rok. Maar het kan nog veel hipper. Dat bewijst het fotoboek ‘Advanced Style: Older and Wiser’ van Ari Seth Cohen. Het is een vervolg op het in 2012 verschenen ‘Advance Style’. In beide boeken hebben goedgeklede ouderen de hoofdrol. Waren in deel één nog vooral vrouwen te zien, in deel twee doen ook hippe mannen mee.

Schrijver, fotograaf en blogger Cohen reisde voor zijn boek de wereld over. Wereldsteden als Tokyo, Los Angeles, Rome, Londen en Amsterdam werden aangedaan. Daar ging hij op zoek naar zestigplussers die zich niet verschuilen in schutkleuren, maar een statement durven te maken met hun kleding. Naast portretten zijn in het boek 22 verhalen opgenomen, waarin de ouderen vertellen over hun leven en hun stijlgeheimen verklappen.

Cohen heeft een liefde voor goedgeklede zestigplussers. Naast het in 2012 verschenen boek, maakte hij over hetzelfde onderwerp ook een kleurboek (voor mensen tussen 1 en 100 jaar) en een film. Op zijn blog (http://advancedstyle.blogspot.nl/) zie je volop hippe ouderen voorbij komen.

Foto's Ari Seth Cohen - verschijnen in Advanced Style: Older and Wiser
Foto’s Ari Seth Cohen – verschijnen in Advanced Style: Older and Wiser

Het boek ‘Advanced Style: Older and Wiser’ verschijnt eind april en wordt uitgegeven door powerHouse Books.


Bekijk ook dit item